Plaja si baie la mare, calarie la munte

Plaja si baie la mare, calarie la munte

0 112

Vacanta pe litoral are un rival puternic la munte pentru sejurul de 1 mai! Nu doar frumusetile muntelui ii atrag aici pe turisti. La pensiunea Panicel din Rasnov, vedetele nu sunt neaparat peisajele montane ci niste cai de toata frumusetea. Freddy, Cezar sau Nero sunt niste armasari pur sange, care sa lasa struniti insa de toti cei care vor sa-i calareasca. Cativa dintre caii pensiunii vor defila peste cateva zile pe strazile Brasovului, la Parada Junilor.
Nea Petre are 57 de ani si ingrijeste caii de la pensiune de cativa ani buni, insa a crescut de mic inconjurat de frumoasele animale, care sunt pasiunea vietii lui. La pensiune, nea Petre creste 10 cai, 3 manji si 3 ponei. Preferatul sau este Freddy, un armasar de rasa pura spaniola in varsta de 12 ani, estimat la 15 000 de euro. Freddy e de vita nobila, strabunica si strabunicul sau au fost campionii Spaniei la frumusete. Freddy este si vedeta de cinema; a fost calul actorului principal in filmul Barbarossa. Si ceilalti cai ai lui Nea petre participa la evenimente importante. Nero este un armasar din rasa Friesen, si zilele astea este pregatit pentru a participa la sarbatoarea junilor.
La pensiune poate veni sa primeasca lectii de echitatie si sa calareasca oricine, nu doar turistii cazati la pensiune. Pentru cei mici, mai ales, sunt oferite si activitati suplimentare. O ora de calarie la pensiunea din Rasnov costa 50 de lei. Pentru cei care merg constant exista un abonament de 10 ore pe parcursul a sase saptamani, care costa 400 de lei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.