Placute istorice pe monumentele Brasovului

Placute istorice pe monumentele Brasovului

0 100
In centrul Brasovului, specialistii de la Directia de Cultura insotesc echipe de muncitori care semnalizeaza monumentele orasului. Pana acum, au fost puse zeci de tablite de pe care fiecare trecator va putea sa afle ca se afla in fata unui monument, numele edificiului si alte informatii de interes. 
Anul acesta toate cele peste 1.000 de cladiri de patrimoniu din judetul Brasov, dintre care 353 sunt de importanta nationala sau internationala, iar 650 de importanta locala vor fi semnalizate cu placute informative cu emblema internationala a monumentelor protejate, dar si cu informatii privind anul constructiei, codul de identificare a monumentului si un scurt istoric. In luna noiembrie si decembrie 2012 s-au aplicat 110 ecusoane iar de la inceputul anului s-au montat deja 120 de sigle, spune Gheorghe Mitran, directorul Directiei de Cultura.
Si Biserica Sfantul Nicolae din Schei a primit o placuta cu date care atesta faptul ca este monument istoric de mare importanta pentru zona.
In perioada urmatoare specialistii Directei de Cultura vor mai semnaliza prin ecusoane specifice inca 260 de monumente istorice din Brasov.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.