Placintele doamnei Placinta

Placintele doamnei Placinta

0 196

Si iata ca neconcordantele persista si in ultimele declaratii de avere si de interese ale Sorinei Placinta, noua ministresa de la Tineret!
Noul ministru al Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, a ignorat neregulile semnalate de presa in legatura cu averea, neconcordantele fiind prezente si in declaratiile de avere si de interese, publicate pe site-ul MTS.
Astfel, desi in declaratia de avere sustine ca a incasat 181.364 de lei de la societatea Milcofil SA, firma la care a fost administrator, societatea nu apare si in declaratie de interese. Reamintim ca la acesta societate sunt angajati copiii unor sefi de la ANAF, Garda Financiara, Administratia Financiara si Finantele Publice Vrancea, si niciun parinte nu vrea sa-si vada odrasla somer.

„Declaratia depusa in anul 2009 cuprinde veniturile si achizitiile realizate in anul fiscal anterior, deci in anul 2008. Referitor la afirmatiile aparute in presa, conform carora nu as fi declarat ca sunt actionara la societatea Milcofil SA, precizez ca, la data de 31.12.2008, data de referinta a declaratiei de avere, conform legii, nu eram actionar. La acea data, actionarii societatii Milcofil SA erau: Sorste SA si alte persoane fizice, conform legii 55/1995”, a explicat Sorina Placinta intr-un comunicat.
Si atuncea cand a ajuns actionar, in timpul Revelionului?
De asemenea, locuinta din Elvetia este prezenta in declaratia de avere alaturi de alte trei imobile din Focsani, cu suprafete de 140 de metri patraþi, 946 de metri patrati si 121 de metri patrati.

O investigatie a unei publicatii romanesti de larga circulatie, intr-un numar de saptamana trecuta, demonstra ca locuinta cumparata cu 400.000 de euro in staþiunea Montreux ar fi una imaginara, la adresa respectiva, Avenue des Alpes numarul 47 existand doar o cafenea si niste birouri pe acel teren. De asemenea, angajatii unei agentii imobiliare din vecinatatea acestei adrese au infirmat existenta acelui imobil.

De altfel, in urma acestei investigatii, Agentia Nationala de Integritate (ANI) s-a autosesizat si a declansat verificari in legatura cu declaratia de avere a celui mai nou membru al Cabinetului Boc. Sorina Placinta a explicat ca locuinta exista, este a sotului si ca merge deseori in Elvetia.
De parca in Elvetia nu s-ar putea dormi cate o noapte, doua si la unchiu-n gara sau la vreun han unde se canta iodlere! Dar uite ca este o schema sa te declari mai bogat, astfel putand sa acoperi ce furi in timpul unui mandat.
Nici cu bijuteriile nu sta prost madama ministru, acestea ridicandu-se la valoarea de 40.000 de euro.
Conform declaratiei de avere, Luminita Sorina Placinta mai detine si bijuterii in valoare de 40.000 de euro, precum si tablouri de aceeasi valoare, dar si trei autoturisme, un Renault, o Dacia si o Skoda. De asemenea, este proprietara a doua terenuri in Focsani, cu o suprafata de 5.178 de metri patrati, respectiv 1.249 de metri patrati, ambele achiziþionate in 2004.

De asemenea, ea are trei imobile in Focsani, cumparate si acestea in 2004, cu suprafete de 140 de metri patraþi, 946 de metri patrati si 121 de metri patrati.
Stai si te intrebi: de unde naiba atata avere, ca doar nu i-o fi adus-o ca zestre la nunta scumpul coleg de camera suedez!
Si chiar daca ar fi un manager asa de grozav cum o lauda Boc & Comp., cum de este atat de naiva sa nu-si poata mazgali cum trebuie declaratiile?

In plus, in 2007, sotul si partenerul de afaceri al lui Placinta a cumparat si mai sus amintitul si inexistentul imobil din Elvetia, la Montreux, cu o suprafata de 144 de metri patrati si cu o valoare impozabila de 400.000 de euro.

Placinta mai are doua conturi la BRD, deschise in 2004 si 2007, in care detine 1.138.313,81 lei si 13.881,88 euro, dar si un credit de 57.454 de lei la aceeasi banc, de fapt un mizilic pe langa ce are.

Placinta a incasat in 2008 dividende in valoare de 1.442.399 lei de la SC Sorste SA. De asemenea, ea a declarat un venit anual de 181.364 lei. Este actionar la SC Sorste SA si asociat la doua societati, Spapmen si Depsorste.
Oricum, placintelele doamnei ministru Placinta au ajuns sa cam aiba un iz de ranced.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.