Placa in memoria profesorului Alexandru Musina

Placa in memoria profesorului Alexandru Musina

0 520

Fosti colegi ai cunoscutului profesor, poet si eseist, alaturi de familie, au dezvelit inscriptia din incinta Colegiul National „Andrei Saguna”, pe care Musina l-a absolvit in urma cu mai bine de patru deceni. Conducerea colegiului a deschis o galerie a absolventilor si profesorilor de litere ai liceului, care s-au remarcat de-a lungul vietii

Fosti colegi ai cunoscutului profesor, poet si eseist, alaturi de familie, au dezvelit inscriptia din incinta Colegiul National „Andrei Saguna”, pe care Musina l-a absolvit in urma cu mai bine de patru deceni. Conducerea colegiului a deschis o galerie a absolventilor si profesorilor de litere ai liceului, care s-au remarcat de-a lungul vietii.

La dezvelirea placii comemorative au participat fosti colegi de la Universitatea Transilvania, unde Alexandru Musina a predat literatura comparata. De altfel, Musina a fost unul din membrii fondatori ai Facultatii de Litere din Brasov.

Potrivit prof. univ. dr. Ovidiu Moceanu, Facultatea de Litere, Universitatea Transilvania „Brasov”, montarea placii comemorative a fost un bun prilej de a fixa amintirea lui Musina si in acest chip pentru vesnie.

Pentru Adrian Lacatus, decan Facultatea de Litere, placuta trece dincolo de conventiile prin care omagiem personalitati, amintind tinerilor ca asa cum ei acum citesc si se formeaza tot la fel, in aceleasi locuri, pe aceleasi coridoare, in aceaasi biblioteca oameni cu totul remarcabili au parcurs acelasi traseu si au reusit sa-i marcheze decisiv pe cei din jurul lor.musina placa

Conducerea Colegiului National „Andrei Saguna” a inaugurat cu aceasta ocazie un spatiu destinat fostilor elevi si profesori, care s-au remarcat in domeniul literar.

Alexandru Musina a absolvit Liceul „Andrei Saguna” din Brasov in 1973, iar, in 1978, Facultatea de Limba si Literatura Romana a Universitatii din Bucuresti. Din 1996, a fost doctor in litere la Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si profesor de creative writing, folclor, literatura comparata la Facultatea de Litere a Universitatii „Transilvania” din Brasov. A publicat mai multe volume de poezii si eseuri, carti pentru copii, a colaborat neintrerupt la reviste literare, a sustinut conferinte despre poezia contemporana si a castigat numeroase premii. Alexandru Musina a murit in 19 iunie 2013.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.