Pizza capriciosa cu fosfor si sodiu

Pizza capriciosa cu fosfor si sodiu

0 103

Pizza italienilor a prins foarte bine si la romani, deh, doar suntem popoare inrudite. Ceea ce stiu insa putin consumatori este ca pizza semi-preparate este extrem de nociva pentru om. Acest lucru este valabil cel putin pentru pizza capriciosa Campofrio, un produs la care consumatorii trebuie sa fie atenti la aditivi, pentru ca aduc un aport suplimentar de fosfor si sodiu, care afecteaza sanatatea.
Pizza capriciosa Campofrio are in compozitie faina de grau si secara, topping pe baza de mozzarella, apa, sos de rosii, sunca de porc, ulei vegetal, ciuperci, sare, zahar, dextroza, proteina din lapte, condimente, amidon de cartof, drojdie, stabilizatori, antioxidant, conservant, colorant. Pe scurt are o suma importanta de E-uri, dar producatorul atrage atentia ca pizza contine urme de soia si ou.
O analiza sumara arata insa ca pizza are un profil nutritional dezechilibrat. Acesta este dat de excesul de glucide cu absorbtie lenta dar si absorbtie rapida si index glicemic foarte ridicat. Compozitia imprima produsului o densitate energetica ridicata. Pizza contine si o serie de aditivi alimentari, care aduc atat un aport important de fosfor, cat si de sodiu, impiedicand fixarea calciului in oase. Astfel produlul nu este recomandat supraponderalilor, obezilor, copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, batranilor, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie, maladii cardio si cerebro-vasculare, hepato-renale, hiperuricemicilor (guta), suferinzilor de cancer, de maladii neurodegenerative, de boli de piele, celulita.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.