Piturca ameninta presa

Piturca ameninta presa

0 91

Victor Piturca atrenorul primei reprezentative de fotbal a Romaniei, a remis un comunicat in care vorbeste despre nemultumirile sale in legatura cu presa si in care ameninta ca este posibil sa interzica total orice contact cu ziaristii.
Iata comunicatul, postat pe site-ul Federatiei Romane de Fotbal:
„In urma comentariilor aparute in presa noastra dupa decizia pe care am luat-o la Piatra Neamt in ziua de 27 martie a.c., de a inchide in totalitate antrenamentul oficial al reprezentativei noastre premergator meciului cu Luxemburg, din cadrul preliminariilor EURO 2008, si de a anula conferinta de presa si activitatea din „zona mixta”, ma vad nevoit sa fac unele precizari.
Si voi incepe prin a multumi tuturor unitatilor mass-media care au respectat programul echipei nationale atat la Mogosoaia, cat si la Piatra Neamt.
Din pacate, reporterii catorva cotidiane si ai unui post de televiziune, care au fotografiat si filmat antrenamentul nostru inchis din ziua de 26 martie a.c., publicand, in editiie de a doua zi elemente tactice lucrate in timpul evocatei sedinte de pregatire, au rapit colegilor lor posibilitatea de a-si exercita meseria in cadrul activitatilor de presa, anuntate pentru ziua de 27 martie.
Cu alte cuvinte, majoritatea a avut de suferit din cauza unei minoritati, care-si justifica demersul de a spiona antrenamentele prin imperativul de a informa corect si prompt opinia publica, de parca reporterii, fotoreporterii si cameramanii care se comporta civilizat nu ar sluji acelasi ideal.
In aceste conditii, cum spionarea si ampla reflectare a acestui gen de antrenamente (folosite in lumea intreaga) nu se petrece pentru prima oara, atrag atentia ca sunt hotarat ca, la repetarea acestui gest, sa inchid in totalitate toate antrenamentele reprezentativei si sa anulez intreaga activitate de presa.
Asigur pe toata lumea ca, in ciuda a ceea ce se scrie, sunt adeptul unei relatii de respect reciproc cu mass-media si al unei activitati de presa normale a nationalei noastre, care, insa, sa nu afecteze in niciun mod programul si interesele acesteia, tot asa cum nu am nimic impotriva articolelor critice si a libertatii de opinie, conditia fiind ca acestea sa se inscrie in limitele obiectivitatii si in cele ale decentei.” au fost cuvintele lui Victor Piturca selectionerul Romaniei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.