Pistolarul cu alibi

Pistolarul cu alibi

0 163

Se pare ca retinutul suspectat de crimele de la casa de schimb valutar de pe bulevardul 15 Noiembrie din Brasov are alibi. Daca se va dovedi acest lucru, Serghei Gorbunov va ramane in continuare in arestul Politiei, pentru a fi transferat inapoi la penitenciarul din Craiova, unde isi are domiciliul pe urmatorii zece – doisprezece ani pentru faptele comise acum cativa ani. In schimb politistii care l-au inhatat pot sa-si ia adio de la prime sau inaintari in grad si urmeaza sa se puna din nou pe vanatoare.
Unul din martorii care pot confirma alibiul este Ninel Ianculescu, antrenor la o sala de sport si director de firma de paza si protectie, care sustine ca in momentul jafului armat si a crimelor, S.G. se afla la sala si se antrena cu el.
„Joia trecuta, cand a avut loc incidentul, Serghei se afla in sala mea de sport si ne antrenam impreuna. Mai exista cel putin zece martori, persoane care se antrenau in acel moment in sala la mine. In ziua respectiva Serghei a venit pe la patru si ceva dupa amiaza si a plecat pe la sase si jumatate seara.”
Ianculescu a continuat: „Sambata, dupa ce am auzit ca a fost arestat, m-am prezentat la Politie de buna voe si am declarat ca in momentul producerii celor doua crime Serghei era cu mine in sala. Asta am dat in scris.”
Si fostul sportiv de performanta si actual agent de paza, Florinel Nazare, sustine ca Serghei era la sala de sport cand s-a consumat incidentul de la casa de schimb valutar:
„Eu am venit la sala pe la patru si jumatate si l-am gasit pe Serghei la sala, in vestiar. Ne-am antrenat impreuna, iar el a plecat pe la sase si jumatate, sapte fara ceva. Nu am fost la Politie sa declar toate acestea, dar daca e nevoie, ma duc.”
Acuma politistii vor compara datele „la secunda” si va hotari, caci Serghei Gorbunov nu este pus inca sub acuzare, el fiind pastrat la „mititica” pentru mandatul ce-l are de executat la puscaria din Craiova.
Sa speram ca acest caz nu va deveni un al doilea caz Diaconescu Alexandru, faptul ca Serghei Gordunov are de executat mandatul de 15 ani, la Craiova sau in alt pripon din Romania, neavand nicio legatura cu cele doua crime de la casa de schimb valutar. Se pare ca, de data aceasta, luandu-se prin comparare modul de operare, nu a iesit pasienta. Se mai intampla. Si eu am fost odataconfundat cu amantul nevestei unui tip, care mai intai m-a bumbacit sanatos, si dupa aia, vazand greseala, m-a dus la o carciuma nobila din buricul targului de am mancat si baut pana la comanda ho!
Bine, nu se poate compara gravitatea faptelor, dar de ce sa plateasca un nevinovat – in cazul crimelor – iar adevaratul ucigas sa se plimbe in voie si periclitand societatea?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.