Pistol de masat tample in Parlament

Pistol de masat tample in Parlament

0 574
Parlamentul nu poate sa stea cu pistolul la capul fiecarui parlamentar. Ai zice ca e o replica dintr-un film cu gangsteri politici, dar este, de fapt, doar un nou panseu marca Liviu Dragnea, in ajunul votului pe care plenul alesilor Romnikai trebuie sa il dea in cazul solicitarilor facute de DNA pentru arestarea lui Dan Sova si a proaspat demisionarului ministru al Finantelor, Darius Valcov.
Bine, ceva gansteri misuna si prin filmul din capul lui Dragnea, ca sa dea suspans lumii politice. Scena cu pistolul la cap nu este, insa, prea credibila. In primul rand, ca sa ai un pistol la cap, trebuie sa ai unul. Un cap, zic, or multi dintre demnitarii patriei au dovedit de prea multe ori ca nu poseda respectivul organ. Si, la cat de putin lucreaza sub boltile Parlamentului, sunt putine sanse sa li se dezvolte unul in timpul mandatului.
Apoi, pistolul cu care Dragnea a inlocuit ruginita sabie a lui Damocles, e de jucarie. Un pistol cu apa. Chiar cu apa sfintita, cum a fost cazul senatorului Varujan Vosganian, care a batut matanii, si-a facut cruci si a pupat transpirat la moaste ca sa scape de spectrul arestului pentru furtisagurile de care il acuza procurorii cand s-a caciulit in fata colegilor parlamentari.
Pistolul asta, un articol din recuzita cu care Dragnea vrea sa aduca putina adrenalina in plictisul vietii de parlamentar, nu ameninta pe nimeni si nu ia foc. Dac-ar fi stiut asta, Vosganian nu se preta la penibila prestatie de la amvonul Parlamentului, unde l-au trecut toate apele sfintite in asteptarea votului. Alesii sunt saritori nevoie mare cand trebuie sa-si faca scapat un fartat. Le-a trecut foarte repede jena care parea sa-i fi cuprins imediat dupa alegerile din noiembrie 2014, cand aratau dispusi sa renunte sa mai faca zid in fata puscariabililor si sa incuviinteze cererile anchetatorilor. Dupa o clipa de ezitare si descumpanire, au revenit la vechea meteahna de a pune bete-n roate procurorilor care ancheteaza faptele reprobabile ale alesilor, colegii lor. Au inceput sa urineze din nou pe democratie, asa cum uda acum Dragnea pulberea din arsenalul Parlamentului, ca sa fie sigur ca pistolul nu va functiona. Mai mult ca sigur, alesii vor da cu tifla solicitarilor in cazurile Sova si Valcov si ii vor trimite cu dispret pe procurori la plimbare.
Asa ca, in ciuda sentintei lui Dragnea, Parlamentul poate sa cu pistolul la capul fiecarui parlamentar. Ar trebui chiar sa se instaleze cate unul pe spatarul  fiecarui fotoliul din palat. Un pistol de masat tample si de racorit cu metalul tevii mintile infierbantate pe care alesii si le folosesc din plin pentru a-si face suma pe durata mandatului.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.