Piscina de evacuare a lui Vantu

Piscina de evacuare a lui Vantu

0 68

Momentul de relache pe care si l-a ingaduit Mircea Geoana la vila prevazuta cu spa anti-stres al lui Sorin Ovidiu Vantu a facut multe valuri in presa. Imaginea lui Geoana, ghebosat in avans de povara iminenta a presedintiei, lasandu-se masat de amicul Vantu chiar in noaptea dinaintea confruntarii cu Traian Basescu, s-a calificat deja drept emblema a relatiei dintre omul politic manipulabil si mogulul care ii trage sforile. Printre comentariile suculente pe care le-a starnit vizita nocturna a lui Geoana la ogeacul lui Vantu, unul – cel al lui Cristian Tudor Popescu – s-a referit la pronuntarea gresita a sintagmei englezesti exit-poll, care s-a rostit in mai multe feluri pe la televizor in aceste zile sau mai demult. Acum cinci ani, de pilda, cand Traian Basescu, imediat dupa inchiderea urnelor la scrutinul din 2004, le vorbea votantilor despre „ixitpul” in engleza de mare a domniei sale, din care a produs perle de-a lungul intregului mandat.
Revenind in actualitate, analisti si gazetari, printre care remarcabilul si inzestratul, altminteri, Catalin Tolontan, au pronuntat eronat „exitpul” cand s-au referit la rezultatele sondajelor de opinie care il dadeau castigator pe Mircea Geoana. Ocazie pentru CTP de a corecta pronuntia gresita – care inseamna, in acest caz, un soi de piscina de evacuare si s-ar scrie exit-pool – dar si de a face un joc de cuvinte despre soarta Prostanacului, scos din decorul electoral castigator de eroarea monumentala de a vizita mogulul in noaptea fatidica.
Piscina de evacuare, prin care personaje indezirabile se resorb din peisaj, ar putea fi folosita chiar de Sorin Ovidiu Vantu pentru a-si lua talpasita in momentele grele pe care le traverseaza. Ministerul Justitiei a expediat deja la Jakkarta cererea de extradare a fostului om de casa al lui Vantu, Nicolae Popa, ex directorul Gelsor, prin care mogulul a sifonat, se pare, peste 500 de miliarde de lei. Cateva ziare publica astazi pe surse informatia ca Vantu este dat deja in consemn la frontiera, situatia care i-a smuls afaceristului dispretuitorul „Daca vreau sa plec din Romania, plec!”.
Cum autoritatile romane au probat deja in mai multe randuri ca marii infractori trec prin consemne ca prin branza, probabil ca mai eficienta ar fi supravegherea gurii de scurgere a piscinei lui Vantu. In calitate de rapitor de Delta ce este, mogulul va folosi cel mai probabil calea apei ca s-o stearga din vila, proband ca exitpul-ul nu e neaparat o pronuntie gresita cat mai ales o instalatie de trecere in alta Realitate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.