Pirateria, bat-o vina!

Pirateria, bat-o vina!

0 57

Industria de software din Romania pierde bani la foc automat. Principala cauza este pirateria, care a facut ca pierderile inregistrate sa fie de 151 milioane dolari in 2007 fata de 49 milioane dolari in urma cu cinci ani, chiar daca rata pirateriei a scazut de la 73% la 68%. Aceste cifre au reiesit dintr-un studiu publicat de catre Business Software Alliance (BSA).
Avocat Magda Popescu, reprezentantul BSA in Romania, a declarat in acest sens: „Continuarea reducerii pirateriei va aduce beneficii semnificative pentru consumatorii locali, companiile locale de servicii si produse software, pentru micile afaceri si pentru societatea romaneasca in ansamblu”.
Business Software Alliance este o asociatie internationala ce reprezinta industria mondiala de software. Anul trecut au avut loc mai mult de 650 de raiduri impotriva pirateriei, iar doua cazuri de piraterie au fost incheiate cu condamnare la pedepse de peste 5 ani de inchisoare, cu executare. In studiu se arata ca tarile din Europa Centrala si de Est cu cea mai mare rata a pirateriei au fost Armenia – 93%, Azerbaidjan – 92% si Moldova – 92%, iar printre tarile cu cel mai mic grad de piraterie s-au numarat Republica Ceha – 39%, Ungaria – 42% si Slovacia – 45%.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.