Piranda si piramida

Piranda si piramida

0 113

Incalzit de soarele desertului egiptean pe care il strabatea in cursul unei vizite oficiale, ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a gasit o solutie la fel de torida la problema fierbinte a infractorilor romani din strainatate. Seful diplomatiei romanesti a spus ca o solutie potrivita pentru eradicarea criminalitatii mioritice de peste hotare i s-ar parea, nici mai mult, nici mai putin, decat cumpararea unui lot de teren in desert si mutarea acolo a celor ce comit faradelegi pe teritoriul tarilor in care au emigrat.


Domnul profesor de istorie da dovada de o crasa necunoastere chiar in domeniul in care s-a specializat si confunda piranda romaneasca cu piramida egipteana. In plus, solutia domniei sale este un amestec abuziv in piata imobiliara din tara Eghipetului; atata ar mai lipsi, sa se apuce statul roman sa faca preturile in pustiul egiptean!


Unii ar spune ca ministrul Cioroianu exprima fidel spiritul mercantil si imobiliar al romanului, care a gasit o camila de muls si in desertul cel mai dezolant. Altii ca este dovada priceperii intreprinzatorului mioritic de a scoate bani din piatra seaca, respectiv nisipul cel mai fin.


Cei mai multi ar spune insa ca Cioroianu ar trebui pur si simplu sa plece. Macar pana se mai linistesc putin apele in uriasul scandal generat in Italia de faptele conationalilor nostri. Care, pentru flegma pe care au aruncat-o in obrazul italienilor vad pornit acum impotriva lor ditamai valul de expulzari.


Limbarita necontrolata a lui Cioroianu o fi o reactie naturala de compensare dupa mutenia imbecila cu care a tratat proclamarea graiului moldovenesc drept limba oficiala a Uniunii Europene de catre rusofilul Voronin de peste Prut. Sau – si aici trebuie sa avem o farama de compasiune – Adrian nu vrea sa-l gaseasca nepregatit o eventuala curiozitate extremista italiana la adresa numelui sau cam croncanitor si cam colorat.


In orice caz, omul nu vrea sa fie prins nepregatit si propune deportari si batalioane disciplinare. Singura explicatie a excesului sau de zel ar fi straduinta de a tine competent locul unui ambasador la Roma. De care Romania duce lipsa de aproape un an! Abia aseara, la emisiunea lui Turcescu, natia a aflat ca enorma miza electorala care este votul imigrantilor din Cizma face ca diriguitorii sa nu se fi inteles de aproape 12 luni asupra numirii unui ambasador in Cetatea Eterna!


Tot sunt bune si emisiunile astea la ceva. Cand nu afli cu stupoare ca Romaniei ii lipsesc diplomati, descoperi ingrozit ca celor existenti le lipseste o doaga.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.