Pipeta, fiola, cupa. Guvernul creste in ochii lui Basescu

Pipeta, fiola, cupa. Guvernul creste in ochii lui Basescu

0 93
Seful statului si cel al Guvernului au bagat si Cabinetul in patul in care concubineaza, in baza pactului de neagresiune pe care l-ar fi semnat. Ca Basescu si Ponta au renuntat de mult la atacuri si comploteaza impreuna este deja de notorietate in peisajul guvernarii.
Dar sa-l auzi pe presedinte, care nu pierdea nicio ocazie sa-i besteleasca pe subalternii lui Boc, ca lauda gratuit prestatia Guvernului Ponta, este deja mai mult decat rodul unei semnaturi pe un act. Semn ca Traian Basescu stie sa intoarca serviciile. Iar Ponta a descoperit, pare-se, formula prin care il face pe fostul dusman sa reactioneze. Fa-i pe plac cu preferatii din Servicii si primesti inapoi de la Basescu alte servicii. Mici elogii, dramuite zgarcit, sa nu intreaca masura. Tartorul de la Cotroceni, omul masurilor enorme, a descoperit portiile minuscule. Pipeta, acolo unde prefera pana acum daca nu vadra, galeata. Nu stiu daca a avut de-a face si cu fiola la accidentul usor pe care l-a provocat in weekend.
Traian Basescu a descoperit, insa, cu ocazia ceremoniei de investitura a rubedeniei lui Ponta, Robert Cazanciuc, la Ministerul Justitiei, o reusita a Guvernului, care nu s-a infaptuit niciodata de la Revolutie incoace. Nu stiu ce sold economic, care ar fi pe plus. Uaaau! Sa dibuiesti o tenta vag pozitiva intr-un decor profund negativ este o fapta de care oculistul lui Basescu ar fi mandru.
Presedintele chiar vede bine. E ager. S-a intretinut apoi cu ministrii, asa cum n-o facea pe vremea guvernelor Boc si cum nu l-a invitat nimeni sa faca la ceremoniile precedente ale cabinetului Ponta. Camerele nu l-au mai surprins stingher in gloata ostila a guvernantilor ci jovial si cu prietenia aia umeda pe care o au in ochi chefliii de profesie.
S-a cenzurat doar la capitolul sampanie. N-a fost spumant nici la ungerea lui Cazanciuc, asa cum nu se comanda, din austeritate, la agapele de numire pe vremea lui Boc. Ceva imi spune, insa, ca la urmatoarea ceremonie de la Cotroceni vor aparea piscoturile. Asta pentru ca galgaitul sampaniei in cupe este rezervat pentru ungerea Codrutei in fruntea DNA.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.