„Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic” la …Brașov!

„Pinacoteca Bucureştiului – un proiect interbelic” la …Brașov!

0 204

Bijuteriile Pinacotecii Bucureștiului sunt dezvăluite publicului braşovean la Muzeul de Artă. Expoziţia adusă de la Muzeul Municipiului Bucureşti este o şansă unică pentru braşoveni şi turişti

Bijuteriile Pinacotecii Bucureștiului sunt dezvăluite publicului braşovean la Muzeul de Artă. Expoziţia adusă de la Muzeul Municipiului Bucureşti este o şansă unică pentru braşoveni şi turişti să vadă lucrări ce formau odinioară nucleul Pinacotecii Bucureşti. Lucrări pe care poate nici bucureştenii nu le-au văzut au fost scoase din depozit special pentru a fi aduse la Braşov.

Pinacoteca Bucureştiului a fost creată în 1933, cu un nucleu de aproximativ 100 de lucrări, cele mai multe donaţii. 53 dintre sunt acum pe simezele Muzeului de Artă Braşov şi oferă o imagine asupra picturii interbelice.
Marian Constantin, director adjunct compartimentul Artă, Muzeul Municipiului București, consideră că este o imagine despre gustul colecţionarilor şi a decidenţilor din Primăria Capitalei acelor vremuri.

La Muzeul de Arta veţi vedea lucrări care nu au mai fost expuse, picturi semnate de Mișu Popp, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza sau Theodor Pallady.
Expoziţia poate fi vizitată până 2 septembrie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.