Piftie de porc

Piftie de porc

0 491

Ingrediente


Jumatate de cap de porc cu ureche si 3-4 picioare, sare, 2 capatani + 4 catei de usturoi, 1 ceapa, boabe de piper, 2 funze de foi de dafin


?


?


Mod de preparare


Capul de porc si picioarele se pun in apa rece intr-un vas, de dimineata pana seara ca sa iasa tot sangele. Se surge apa, se pune apa calda si se rade cu un cutit tot socriciul de pe picioare, de pe ureche, se scoate ochiul. Dupa aceea capul si picioarele curatate se pun intr-o oala, in apa clocotita, sa se opareasca si cand incepe sa fiarba (se fierbe descoperit) se scurge apa, se spala din nou bine in cateva ape caldute si dupa aceea, se pune carnea in oala, se adauga apa, incat sa treaca peste carne cam cu 30 cm (vasul trebuie sa fie suficient de mare).


Se firbe DESCOPERIT, la foc mic. Se aduna spuma care se ridica deasupra si dupa ce a dat in clocot, punem sare, o ceapa intreaga, boabe de piper, 2 funze de foi de dafin, 4 catei de usturoi si sa lasam sa fiaba descoperit. Cand carnea s-a fiert? si se desprinde de oase si apa a scazut la 5 cm deasupra carnii, tragem oala de pe foc, scoatem carnea, alegem carnea de pe oase si o asezam in farfurii. Zeama o strecuram si o lasam sa se raceasca.


Intre timp pisam bine, cu sare, 2 capatani de usturoi potrivite si turanm peste zeama de la piftie. Se potriveste zeama sa fie suficient de sarata si usturoiata, daca mai e nevoi de sare sau usturoi pisat mai adaugam. Mestecam bine si turnam peste carnea din farfurii, astfel incat carnea sa fie acoperita complet si se da la rece.


?


ATENTIE!


Piftia e buna de mancat dupa 24 de ore.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.