Pietonii – victime si, partial, coautori ai accidentelor pe trecere

Pietonii – victime si, partial, coautori ai accidentelor pe trecere

0 399

De la inceputul anului, pe trecerile pentru pietoni din oras au avut loc mai multe accidente din care 4 foarte grave, in urma carora 3 pietoni si-au pierdut viata. Daca principalii vinovati de indidentele de pe zebra sunt soferii, nici pietonii nu se asigura suficient atunci cand trec strada, spun politistii brasoveni

De la inceputul anului pe trecerile pentru pietoni din oras au avut loc mai multe accidente din care 4 foarte grave, in urma carora 3 pietoni si-au pierdut viata. Daca principalii vinovati de indidentele de pe zebra sunt soferii, nici pietonii nu se asigura suficient atunci cand trec strada, spun politistii brasoveni.
Oamenii legii propun un nou mod de a marca din primavara trecerile de pietoni pe strazile foarte late din municipiu.
Agentul sef Laurentiu Balan de la Biroul Politiei Rutiere Brasov spune ca traversarea trebuie sa se faca intotdeauna in ritm vioi, perpendicular pe axul drumului.
Multi pietoni mizeaza exclusiv pe prioritate pe zebra si se angajaza in traversarea strazi fara a se asigure. Mai grav este ca tinerii vorbesc la telefon si chiar trimit mesaje in timp ce trec strada, ignorand pericolul si crezandu-se in siguranta.pieton1
Cei mai multi brasoveni spun ca sunt atenti la masinile din trafic. Asta si pentru ca, nu de putine ori, au fost la un pas sa fie accidentati chiar pe trecerea de pietoni.
Din primavara, cand se va reincepe marcajul strazilor, politistii de la Rutiera vor ca pe strazile foarte late din municipiu trecerile sa aiba o portiune in zigzag pentru a da pietonilor posibilitatea sa observe mai usor autoturismele care vin din dreapta, la care sunt mai putin atenti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.