Pietonalele de la intersecţia Toamenei, Zizin și Calea București vor fi coborâte...

Pietonalele de la intersecţia Toamenei, Zizin și Calea București vor fi coborâte în subteran

0 376

După lunile de chin și așteptare la orele de vârf edilii s-au hotărât să facă ceva cu intersecţia străzilor Toamenei, Zizin și Calea București. Practic lucrurile trebuiau rezolvate de mult timp, evoluția traficului era cunoscută din numeroasele studii ce s-au facut de-a lungul timpului. Încă de la realizarea giratorului s-a văzut ca nu este sufiecienta doar această soluție pentru fluidizarea traficului fără rezolvarea problemei pietonilor.
Poate că se va face ceva mai mult decît un alt studiu și, fără să fim cârcotași, sperăm că nu suntem în fața unei noi promisiuni electorale.

Fără studii nu se poate
Așa cum era de așteptat suntem în fața lansării de către Primăria Municipiului Braşov a unei licitaţii pentru Studiul de Fezabilitate privind reamenajare intersecţiei Calea Bucureşti – str. Toamnei – str. Zizinului. După o estimarea foarte geneoasă a speciliștilor din Primărie, costurilor pentru realizarea documentaţie se ridică fix la valoarea de 310.724 de lei.
Conform Caietului de sarcini realizatorii vor trebui să propună construirea unui pasaj subteran pentru fluidizarea circulaţiei în zonă, dar şi unele măsuri la suprafață pentru modernizarea străzii, respectiv amenajarea cu îmbracăminte asfaltică a carosabilului, trotuarelor, încadrarea acestora cu borduri, realizarea acceselor la locuinţe, marcaje şi indicatoare, rezolvarea scurgerii apelor pluviale şi iluminatul public, acolo unde este cazul. Termenul de predare a documentaţiei va fi de maxim şase luni de la data semnării contractului.
Data limită pentru depunerea ofertelor este 21 mai, ora 15.00, Primăria Braşov apelând la o procedură simplificată, pentru desemnarea unei firme.
Oferta câştigătoare va fi desemnată după criteriu („extrem de obiectiv”) cel mai bun raport calitate-preţ.

Poate că trebuie adaugat și faptul că pănă la realizarea subtraversării să fie nevoie de un alt studiu pentru că aglomerația va fi tot mare. Se impun și alte soluții, poate mai radicale, pentru că odată cu finalizarea invetițiilor din Centru Civic vom asista la creșteri și mai mari de trafic. La nivelul edililor din primarie se impune mai multă atenție cu PUZ-urile din zonă.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.