Piețele din Brașov funcționează normal. La Făgăraș există restricții.

Piețele din Brașov funcționează normal. La Făgăraș există restricții.

0 443


Cele cinci pieţe agroalimentare din municipiul Braşov au fost dezinfectate ieri. Din acest motiv au fost închise mai devreme. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, „Deocamdată nu s-a scurtat programul. Astăzi (ieri, n.r.) va fi program mai scurt pentru că se face dezinfecţia şi igienizarea pieţelor. În funcţie de evoluţia situaţiei, luăm în calcul dezinfecţia zilnică, ceea ce poate aduce modificări in program”, a precizat ieri reprezentantul Primăriei Braşov.


Declaraţia a fost dată în contextul în care luni s-a decretat starea de urgenţă în România, iar, pe surse, informaţiile vehiculate erau care mai de care mai alarmiste. mai ales în Piaţa Tractorul, unde la un moment dat chiar a apărut un afiş care anunţa închiderea în totalitate a pieţei.

În schimb Primăria Făgăraş a anunţat că impune măsuri de protecţie în Piaţa Agroalimentară din oraş, împotriva răspândirii coronavirusului. Astfel, spaţiile vor fi dezinfectate în fiecare noapte cu substanţe biocide, iar accesul clienţilor va fi limitat la grupuri de câte 30 de persoane şi va fi controlat cu ajutorul angajaţilor firmei de pază.


Totodată, autoritățile spun că „aprovizionarea se va face noaptea şi dimineaţa, înaintea accesului clienţilor în piaţă” şi se introduc reguli de circulaţie speciale. „Se interzice utilizarea parcării, astfel încât să fie liberă pentru accesul persoanelor care vor trebui să respecte următorul circuit: acces prin intrarea dinspre magazinul Profi şi părăsirea pieţei prin ieşirea dinspre bulevard”, arată Primăria, în comunicat. Măsurile se aplică începând de azi până la o dată care, promite Primăria, va fi comunicată ulterior.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.