Piesa La Pulce a deschis Festivalul de Dramaturgie Contemporana

Piesa La Pulce a deschis Festivalul de Dramaturgie Contemporana

0 698

Cea mai recenta premiera a Teatrului de Comedie, „La Pulce”, inspirata de piesa Puricele in ureche a lui George Feydeau, a adus pe scena Teatrului Sica Alexandrescu vedete ale scenei romanesti: Emilia Popescu, Stefan Banica Jr, Gabriela Popescu, Valentin Teodosiu sau Gelu Nitu, au facut ca sala teatrului sa fie arhiplina

„Puricele in ureche” de Georges Feydeau, in interpretarea regizorala a lui Horatiu Malaele, a deschis editia a XXVI a Festivalului de Dramaturgie Contemporana de la Brasov.
Cea mai recenta premiera a Teatrului de Comedie, „La Pulce”, inspirata de piesa Puricele in ureche a lui George Feydeau, a adus pe scena Teatrului Sica Alexandrescu vedete ale scenei romanesti: Emilia Popescu, Stefan Banica Jr, Gabriela Popescu, Valentin Teodosiu sau Gelu Nitu, au facut ca sala teatrului sa fie arhiplina.
Festivalul are pregatite si o serie de premii, care definesc caracterul concurential al evenimentului inca de la prima editie.teatru director
Claudiu Goga, directorul demisionar al Teatrului Sica Alexandrescu, si-a scos teatral cravata, ca sa-si sublinieze decizia de a parasi teatrul brasovean dupa 13 ani de activitate.
Marti seara a fost randul primului spectacol din concurs. „Family affairs”, piesa de debut a scriitoarei nordice Rosa Liksom, teatru trash autentic si spumos, in regia cunoscutului si non conformistului Radu Afrim. „Family affairs” este o satira contemporana originala, rar intalnita pe scenele noastre.
Regizorul Radu Afrim a ales sa monteze acest text atat de provocator cu trupa Teatrului Odeon, realizand, potrivit recenziilor, o „comedie la care rasul curge in cascade in sala de spectacol”.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.