Piesa incendiara la Teatrul Sica, in regia ISU Brasov

Piesa incendiara la Teatrul Sica, in regia ISU Brasov

0 435

Aplicatia pompierilor a vizat un incendiu masiv provocat de instalatia de iluminat, care prezenta legaturi electrice improvizate,cu posibilitate de extindere la spatiile invecinate. Detasamentul 1 de Pompieri Brasov, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Tara Barsei” a fost alertat la ora 12:16

Aplicatia pompierilor a vizat un incendiu masiv provocat de instalatia de iluminat, care prezenta legaturi electrice improvizate,cu posibilitate de extindere la spatiile invecinate.

Detasamentul 1 de Pompieri Brasov, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Tara Barsei” a fost alertat la ora 12:16. Doua autospeciale cu apa si spuma si 2 echipaje SMURD au ajuns la fata locului 4 minute mai tarziu. In zona salii de spectacole un incendiu violent cuprinsese scena precum si alte materiale pe o suprafata de aproximativ 300 m2 cu pericol de propagare in intreaga sala de spectacole.

Din cauza inundarii cu fum si gaze toxice a incintei, la una din iesiri s-a creat o busculada, iar persoanele care incercau sa se autoevacueze s-au calcat in picioare. Pompierii au pus in aplicare planul rosu de interventie, in simularea in care 10 persoane prezentau arsuri de gradul 2 si 3 la nivelul membrelor si fetei, 6 persoane au fost gasite intoxicate cu fum iar alte 5 persoane au ramas blocate in loja.isu teatru1

Medicii de pe ambulantele SMURD au preluat victimele si le-au acordat primul ajutor intr-un cort special amenajat.

Teatrul brasovean are in jur de 6-8 premiere pe stagiune si functioneaza in doua sali: sala mare cu 608 de locuri si sala mica Studio ’82 (inaugurata in 1982) cu o capacitate variabila, intre 40-60 de locuri. In cladire este asigurata in permanenta prezenta personalului de paza.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.