Pierdut președinte. L-am gasit! Deci nu oferim recompensă…

Pierdut președinte. L-am gasit! Deci nu oferim recompensă…

0 355

Întrebările curgeau. Pe unde se mai află domnul Klaus? A revenit din Florida? S-a mai oprit pe la parinti, in Germania? În ce „stare” de spirit mai este, ca nu-i doar treaba dumisale… Câte concedii are pe an? Se mai prezintă la procesul de la Brașov. Caci tot doamna cu cocul, hotaraste… acolo sus! Își va invita părinții, cum se cuvine să-i vadă casa noua… dupa un an de renovari.? Dar la serviciu, in Palatul Cotroceni? A renunțat cu totul să mai meargă la Bruxelles, unde e mai acasa dl. Ciolos, la Consiliul European? Mai trece prin București după weekend-urile la Sibiu… si „rezolvarea” remanierii pusa la cale Luni?
Acesta este doar pachetul minim de curiozități firești ale cetățenilor țării care vor să aibă informații despre cel care conduce cea mai înaltă instituţie a Republicii. Caci românii știu mai multe despre starea Familiei Regale decât despre familia prezidențială, deși în mod normal ar trebui ca lucrurile să stea exact invers…
Este o enigmă cum o figură politică de calibrul…fizic al președintelui Iohannis, (care si-a câștigat mandatul mai mult prin mobilizarea rețelelor de socializare!)  să devină brusc un castigator tacut cel mai puțin comunicativ dintre preşedinții României. Asta se întâmplă în condițiile în care toți liderii natiunilor democratice țin o legătură permanentă cu cetățenii care i-au ales. Cazul nostru stă în alt registru. Klaus Iohannis & sotiaDomnul Iohannis a dovedit că vorbește fără probleme, a fost profesor de liceu, așa încât excludem mersul la logoped.
Ce se ascunde în izolarea președintelui? Chiar dacă nu este un orator de marcă, o minimă prezență în spațiul public prin adresări directe impune spargerea zidului tăcerii care s-a ridicat între cel ales și români. Administrația prezidențială și-a concediat purtătorul de cuvânt care, oricum, reușise să transmită doar… dorința proprie a echipării Palatului cu o bucătărie nouă. Postul a rămas vacant pentru că nimeni nu se mai încumetă să preia o… catapultă de vorbe nerostite.
În această ceață, ne putem întreba, mai grav, dacă doar mimează cineva funcția prezidențială.
Concediile în cascadă,  par scoase din obiceiurile de pe vremea când președintele era la Sibiu un primar autoritar, ce „sarea”in concedii si peste sarbatorirea Zilei Nationale Si atunci, tot singuratecz, intr-un birou cat o sala de sport, poruncind sa fie si singur pe etaj, „model” ce nu se pupă cu răspunderea, dar mai ales cu deschiderea spre oameni a funcției actuale.
Sunt cazuri când funcțiile îi încurcă pe unii oameni care s-au pomenit,ori au fost împinși spre ele, fără dorință politica proprie, ci mai mult din ambitia puterii”absolute”, decat al daruirii reale pentru sperantzele unui popor !… Dacă ar fi așa, problemele se rezolvă simplu, cu acordul părților. Sunt asemenea precedente, nu doar în Marea Britanie, ci și în România. Rau e doar cand te ia ametzeala falselor inaltimi…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.