Picnic pentru copiii strazii

Picnic pentru copiii strazii

0 94

Copiii strazii au si ei ziua lor iar autoritatile brasovene s-au gandit sa o marcheze prin cateva actiuni. Cu ocazia Zilei Internationale a copiilor strazii, Centrul de coordonare si informare pentru copiii strazii, din cadrul DGASPC Brasov si Asociatia „Centrul vietii noi“ din Brasov vor organiza miercuri, 21 martie, incepind cu ora 11,00, excursie la Pietrele lui Solomon, care se va finaliza cu un picnic, pentru aproximativ 25 de copii ai strazii. La actiune vor participa atit copii cuprinsi in programul de resocializare al Asociatiei „Centrul vietii noi“, cit si copii care traiesc, aproape zilnic, pe strada si se afla in atentia Centrului de coordonare si informare pentru copiii strazii.


In cadrul acestei excursii vor fi organizate activitati sportive, jocuri si concursuri antrenante pe echipe cu diferite probe de orientare, creativitate si logica, care sa stimuleze cooperarea si valorificarea talentelor fiecaruia. La eveniment sunt invitati sa participe si membri ai Trupei de teatru social AS, care ii vor antrena pe cei prezenti in improvizatii de dramaturgie pornind de la realitatea vietii pe care o traiesc.


?


Incepand cu anul 1998, la data de 21 martie se marcheaza ziua internationala a copiilor strazii, la initiativa Federatiei Internationale a Comunitatilor Educative. Instituirea unei astfel de zile a aparut ca un demers necesar pentru a readuce, an de an, in constiinta comunitatii internationale, responsabilitatea fiecarei natiuni si, in ultima instanta, a fiecaruia dintre noi de a respecta si promova drepturile fundamentale ale copiilor si, mai ales, ale copiilor strazii. In Romania, copiii strazii au devenit o nefericita carte de vizita in Europa si in intreaga lume.


In prezent, se apreciaza ca, in lume, sint peste 100 de milioane de copii ai strazii, iar in Brasov aproximativ 200. Acestia provin din familii dezorganizate, caracterizate prin saracie, violenta si alcoolism, a caror stare de sanatate este serios periclitata de conditiile in care traiesc, fiind totodata potentiale victime ale exploatarii sexuale si traficului de fiinte umane.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.