Pichetarea Prefecturii, pana la sfarsitul saptamanii

Pichetarea Prefecturii, pana la sfarsitul saptamanii

0 187

Aproximativ 20 de sindicalisti de la Nitramonia Fagaras au pichetat ieri, dar vor continua pana la sfarstul saptamanii protestele in fata Prefecturii Brasov, nemultumiti fiind de neplata salariilor la cele cinci societati de pe fagarasana.


?


Presedintele Sindicatului Nitramonia-Rompiro, Lucian Cupu, a declarat: „Protestele vor continua pana vineri, deoarece Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a intarziat nepermis de mult publicarea anuntului pentru selectarea lichidatorului. Mai mult, ei nici macar nu ne-au spus ce bani vom primi pana cand se va face prima licitatie care va fi cel mai probabil pe 15 noiembrie, dupa o luna de la selectarea lichidatorului”.


?


Potrivit sindicalistilor, cele cinci companii de pe platforma nu au iesit din perioada de administrare speciala, ceea ce inseamna ca Claudiu Popa, cel care a fost numit administrator unic la cele cinci companii ia si indemnizatie de administrator unic – peste 20.000 de lei pe luna, dar si indemnizatie de administrator special – aproximativ 6.000 de lei lunar.


Avand in vedere ca el ocupa aceasta functie pana la desemnarea lichidatorului, adica 15 octombrie, Claudiu Popa va castiga peste 50.000 de lei pentru a administra companii pe care le-a vegheat cum ajung in starea de lichidare. Basca, salariul pe care il primeste AVAS.


Mai mult, cand sindicalistii fagaraseni pichetau de mama focului Prefectura Brasov, Claudiu Popa se afla bine-mersi in Bucuresti.


?


Mandatul de administrator special inceteaza in momentul in care compania pe care o conduce ajunge la privatizare ori prin ordin al presedintelui Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.


Un astfel de ordin nu ?a fost emis si publicat in Monitorul Oficial, iar cele cinci companii de pe platforma fagarasana au intrat in lichidare voluntara, in 17 august. Dar, fara lichidator.


?


?„AVAS-ul ne tot taraganeaza. Ar fi trebuit sa publice anuntul pentru desemnarea lichidatorului celor cinci societati de pe platforma Nitramonia, imediat dupa intrarea in lichidare voluntara, dar a publicat anuntul abia acum. Mai repede de 15 noiembrie nici nu-si vor vedea angajatii banii, dar ei vor trebui in continuare sa munceasca”, a spus, azi, Lucian Cupu.


Restantele salariale pentru angajatii si fostii angajati ai celor cinci societati de pe platforma – Nitrofertilizer, Nitroexplosives, Nitroservice, Nitrotrans si Nitrocontrol – ar fi necesare peste 10 milioane de lei. Asta, chiar daca Autoritatea a platit celor peste 500 de angajati ai Nitramoniei cate 300 de lei.


?


Sindicalistii de la Nitramonia, insotiti cei de la BNS (Blocul National Sindical), cei dela IAR Ghimbav si cei de la Cartel Alfa au purtat discutii cu prefectul Adriana Dontu si cu subprefectul Aurelian Danu si au primit asigurari ca solicitarile lor vor ajunge la factorii de decizie de la nivel central. Ei, au primit promisiuni, ca pana miercuri se va reglementa sitruatia, reprezentantii Prefecturii primind asigurari din partea AVAS.


?


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.