PIB crescut in primul trimestru

PIB crescut in primul trimestru

0 52

Produsul Intern Brut (PIB) se afla pe o panta ascendenta. Conforma datelor furnizate de ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian PIB-ul a crescut cu 7,5%, fiind cel mai mare avans al economiei pentru primele trei luni dintr-un an consemnat din 1990.
Astfel, se pare ca serviciile au avut o crestere de 6,7%, iar constructiile au inregistrat un avans de 32%. Toate aceste date positive au avut loc pe fondul unei reduceri cu 2% a consumului de resurse de energie primara.
„Speram ca in acest an deficitul de cont curent sa fie ca procent din PIB mai mic decat in 2007. Am inceput procesul de aducere la o singura cifra a deficitului de cont curent pana in 2010”, a afirmat Vosganian intr-o conferinta de presa, citat de Mediafax.
Varujan Vosganian este increzator in fortele romanilor si in viitorul tarii. Astfel, „Daca se va continua aceasta politica fiscala si celelalte politici economice, Romania ar putea depasi pana in 2013 jumatate din media PIB-ului UE calculat dupa paritatea puterii de cumparare”, a a mai declarat Vosganian.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.