Piata in Racadau

Piata in Racadau

0 211

Nu este vorba nici de Piata Decebal, cea din „buza” Racadaului, de langa crama cu acelasi nume, si nici de vreo noua piata permanenta deschisa spre folosul locuitorilor din acest cartier brasovean, ci doar de ceva experimental, tocmai pentru a „testa piata”
Astfel, municipalitatea va organiza in cartierul Racadau, in zilele de 3-5 septembrie, o piata volanta pentru produse agricole specifice sezonului de toamna.
„Vor fi invitati producatori din judeþ, dar si din tara, cu legume si fructe specifice sezonului, destinate in principal conservarii pentru iarna. Vor exista si standuri destinate florilor. Locatia aleasa este aproape de Complexul Magnolia, pe amplasamentul unde am amenajat recent o parcare. Dorim ca brasovenii din Racadau sa aiba posibilitatea sa-si cumpere cele necesare la preturi rezonabile si cat mai aproape de casa”, a declarat viceprimarul Miklos Gantz.
Nu este o initiativa rea, ba din contra, dar sunt curios sa vad cati tarani, mai ales din alte judete, din cei care vin cu legume specifice sudului, cum ar fi rosii, castraveti, vinete, dovlecei etc, vor sti de aceasta piata volanta din zilele respective. Poate doar daca Administratia Pietelor va face cunoscuta functionarea pietei volante si ii va indruma pe producatorii agricoli doritori spre aceasta locatie.
Insa pentru cartierul Racadau este necesara infiintarea unei piete permanente, stabile si cat mai in centrul cartierului, caci la complexul Magnolia este ca peste mana sa se duca multora din acest cartier, caci locuri libere ar fi destule, iar piata nu ar trebui sa fie chiar uriasa, ci doar de cartier.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.