Piata imobiliara din Sibiu este pe butuci

Piata imobiliara din Sibiu este pe butuci

0 83

Recesiunea loveste in inima Ardealului. Conform unor date publicate de catre agentiile imobiliare si de catre bancile din judetul Sibiu, piata imobiliara din Sibiu scade de la o zi la alta, principalul motiv fiind faptul ca foarte putini sibieni dispun de lichiditati, iar creditele se obtin greu. Concret, daca pana in septembrie, zeci de sibieni cautau un credit ipotecar, acum prin birourile brokerilor de credite sau ale ofiterilor de credit bate vantul crizei. Nici macar micile imprumuturi de nevoi personale nu mai au cautare.
Se pare ca oamenii se tem sa ia un credit in aceasta perioada, oricat de mare nevoie de bani ar avea la sfarsit de an iar creditele ipotecare sunt o amintire. Desi pretul locuintelor bate in retragere cu aproximativ 20 la suta, putini mai cauta un credit ipotecar. „Deocamdata sibienii nu mai solicita credite ipotecare. Unii mai vin, mai intreaba, dar extrem de putini merg mai departe. Asta si pentru ca unele banci nu mai acorda astfel de credite, iar cele care acorda au conditii in care foarte putini se pot incadra”, a spus Nicoleta Ghita, branch manager la Credit Service.
Un simplu calcul arata ca sibienii care doresc acum un credit ipotecar vor obtine cu acelasi salariu pe care il aveau in vara jumatate din suma pe care o puteau lua inainte de criza economica. Exemplele sunt sugestive. La un venit de 2.500 de lei in vara, o familie formata din 2 membri putea lua din banca un credit ipotecar pe o perioada de 25 de ani in valoare de 59.000 de euro. Aceeasi familie poate lua in luna decembrie doar 33.000 de euro si asta la una dintre bancile care au un scor bun pe piata de credite ipotecare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.