Piata Dulciurilor din Romania este TOXICA

Piata Dulciurilor din Romania este TOXICA

0 367

Prajitura de casa tine doar cateva zile, pe cand cornurile, ruladele si alte dulciuri ambalate au termen de valabilitate de pana la doi ani. Cum este posibil acest lucru? Simplu! E-urile sunt solutia. Din pacate, aceasta solutie nu este intotdeauna una „sanatoasa”.
Intrate insidios in viata noastra de zi cu zi, alimentele toxice au devenit atat de “firesti”, incat aproape nimeni nu mai percepe pericolul pe care ele il reprezinta in mod real. Multor oameni le-ar parea nefiresc acum sa renunte la zaharul alb, la margarina, la alimente cu amelioratori de aroma, coloranti sintetici. Deghizata in tot felul de ambalaje si reclame ademenitoare, in culori pastelate si cu mirosuri agresiv-apetisante, alimentatia chimizata a patruns in existenta fiecaruia dintre noi.
Margarina din componenta delicateselor de pe raft le da viata lunga, dar este extrem de daunatoare organismului. Fie ca o consumam pe tartine, fie ca se afla in componenta cornurilor si a prajiturilor ambalate, margarina este un aliment foarte daunator sanatatii.
Imunitatea scade, iar rezultatul este o sensibilitate mai mare la infectii, la intoxicatii si la cancer.
Timp de 50 de ani, margarina s-a „imbogatit“ cu coloranti, cu vitamine sintetice sau, mai nou, cu aromatizanti artificiali, care o fac sa miroasa a lapte mai tare decat acesta.
Nutritionistii ne recomanda sa consumam cat mai putine in general si alimente bio, fara arome, coloranti sau conservanti si provenite de la animale crescute in medii nepoluate.
Unele E-uri coloreaza, altele conserva, altele dau gust, stabilizeaza aroma, afaneaza mancarea, altele ii dau volum si consistenta. Avand la dispozitie o paleta de 20 de E-uri care coloreaza, unui suc i se poate da orice culoare imaginabila. Cu cele 30 de E-uri care conserva se pot realiza sutele de produse pe care le gasesti expuse in soare, prin chioscurile alimentare.

E123 – este interzis in SUA si in fostele state sovietice. Se gaseste in bomboane, jeleuri, dropsuri mentolate. In aceeasi categorie face parte si E110, care intra in componenta dulciurilor (mai ales a prafurilor de budinca), colorandu-le in acel galben de “apus de soare”.
E102 – este un alt colorant care se gaseste in dulciuri, mai ales in budinci. Are actiune cancerigena si el.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.