Piata Astra are pietonal nou

Piata Astra are pietonal nou

0 70

In sfarsit o alesi brasovi au avut o initiativa care arata ca pentru ei (sau cel putin pentru uni) oamenii sunt mai importanti ca banii. Decizia de a nu mai constru vreun corp de Orizont sau cine stie ce alt imobil care ar ingruna peisajul si-asa dezolant din incinta pietii Astra, a fost una de bun augur. Pentru ca ceea ce s-a ridicat pe terenul fostul talcioc de tarabe din cartierul Astra este un byun inceput pentru imaginea de oras european al Brasovului.
Zona respectiva a devenit de ieri o zona pietonala pentru brasoveni. Mobilierul urban nou, iluminatul public reamenajat, scuarurile impodobite cu flori, arbori plantati si o noua fantana arteziana instalata contribuie la noul decor Inaugurarea a avut loc saptamana acesta, la ea participan pe langa omamnii politici venii in campanie electorala si brasoveni simpli bucurosi de ceea ce s-a realizat. Cei care au fost gazdele inaugurarii au fost primarul George Scripcaru si consilierii care raspund de cartierul Astra, respectiv democrat-liberalii Vasile Kraila, Adrian Oprica si Ladislau Hathazi.
„Fac apel la brasoveni sa nu rupa florile si puietii de arbori care au fost plantati, pentru a se prinde si astfel acest loc sa fie mentinut asa frumos. Am discutat si cu comerciantii din zona si le-am cerut ca in cel mai scurt timp posibil sa isi renoveze fatadele spatiilor pe care le detin, pentru ca totul sa fie frumos in zona. Ii astept la Primarie pentru a obtine autorizatiile de care au nevoie pentru a face lucrarile respective. Asemenea pietonaluri se vor mai face si in alte zone ale orasului. Urmatorul va fi cel din Valea Cetatii. Vor fi montate elementele de mobilier urban, peisagistice, va fi refacut pietonalul, iluminatul si vor fi plantate foarte multe flori”, a precizat primarul.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.