PiaÅ£a turismulu din România – cifrele bune pentru litoral

PiaÅ£a turismulu din România – cifrele bune pentru litoral

0 532
PiaÅ£a turismului din România va încheia în creÅŸtere anul 2012, întrucât sezonul pe litoral s-a încheiat cu cifre foarte bune, ceea ce aduce optimism ÅŸi în ceea ce priveÅŸte sezonul de iarnă, a declarat preÅŸedintele AsociaÅ£iei NaÅ£ionale a AgenÅ£iilor de Turism din România (ANAT), Corina Martin.   
"Pentru România, ne aÅŸteptăm la cifre în creÅŸtere, pentru că sezonul pe litoral s-a încheiat cu cifre foarte bune, cu o imagine foarte bună, ÅŸi asta ne face să fim optimiÅŸti ÅŸi pentru sezonul de iarnă. De altfel, românii încep să ia în calcul mai mult decât în ultimii trei ani o vacanţă în plus, de ce nu ÅŸi o vacanţă de iarnă? Vom continua să promovăm programul ANAT 'Vacanţă în Å£ara mea' ÅŸi să încurajăm vacanÅ£ele în destinaÅ£iile externe foarte aproape de noi, cum ar fi Bulgaria", a spus Martin, cu prilejul unui eveniment de promovare a destinaÅ£iilor turistice ale Bulgariei, organizat la BucureÅŸti. 
Dacă până în iulie 2012 în jur de 420.000 de români ÅŸi-au petrecut vacanÅ£ele în Bulgaria – conform afirmaÅ£iilor secretarului de stat în Ministerul bulgar al Economiei, Energiei ÅŸi Turismului, Ivo Marinov – în ceea ce priveÅŸte sezonul rece Corina Martin afirmă că românii vor prefera România ca destinaÅ£ie turistică. "În sezonul rece, Bulgaria nu va avea mai mulÅ£i turiÅŸti români. România va avea mai mulÅ£i turiÅŸti români în sezonul rece. Se ÅŸtie din calculele ANAT că trei români petrec vacanÅ£ele în România faţă de un român care pleacă în străinătate. Ne dorim să meargă ÅŸi în Bulgaria, pentru că vecinii noÅŸtri se promovează foarte bine ÅŸi, fără îndoială, românii au descoperit Bulgaria ca o destinaÅ£ie pentru toate cele patru anotimpuri", a spus ea. 
Corina Martin a adăugat că agenÅ£ii de turism din România doresc să dezvolte ÅŸi outgoing-ul, respectiv plecările românilor în străinătate, dar ÅŸi în România, precum ÅŸi atragerea mai multor turiÅŸti străini în Å£ară. "Parteneriatul cu Bulgaria poate să aducă interes pentru zona Transilvaniei, Sinaia, Bran-Moeciu, BraÅŸov ÅŸi RâÅŸnov. Acestea sunt destinaÅ£iile despre care am discutat ÅŸi, de altfel, va urma o acÅ£iune de promovare comună a destinaÅ£iilor româneÅŸti ÅŸi a celor bulgare în ambele ţări", a precizat aceasta. 
Oficiul de Turism al Bulgariei ÅŸi ANAT au organizat, marÅ£i, un eveniment internaÅ£ional, care se înscrie în suita activităţilor desfăşurate de cele două organizaÅ£ii pentru creÅŸterea circulaÅ£iei turistice între cele două ţări.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.