Peugeot vrea fabrica la Cluj

Peugeot vrea fabrica la Cluj

0 54

Presa locala din CLuj vuieste si zvoneste cum ca mare companie de autovehicule franceza, Peugeot, vrea sa-si deschida fabrica la ei in judet.
Din surse mai mult sau mai putin sigure, acestia au descoperit ca francezii au luat in calcul patru variante in ceea ce priveste viitoarea locatie pentru mult dorita hala. Bineinteles ca una dintre solutiile prevazute de consultanti a fost si indelung mediatizata comuna Jucu, unde concernul Nokia si-a stabilit resedinta din Europa de Sud-Est.
„Daca va fi ales Clujul, atunci investitia va fi de 800 de milioane de euro si vor fi angajati 5.000 de muncitori. Deocamdata, se poate spune ca locul de la Jucu a intrat in finala pentru construirea unei fabrici. Acum totul depinde de partea franceza“, a spus un inalt reprezentant al administratiei judetene.
Se pare ca locuitorii Clujului ii asteapta pe investitori cu bratele deschise, numai ca ar mai fi o mica problema de procedura legata de tenrenul und ear urma sa fie amplasata cladirea. Acesta ar trebui sa fie luat, printr-o hotarare de guvern, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj.
Langa fabrica Nokia mai exista disponibile in jur de 60 de hectare, care vor fi insa ocupate de subcontractorii producatorului de telefoane mobile.
Potrivit specialistilor, daca Peugeot va alege ca amplasare comuna Jucu, va avea nevoie de 150 de hectare pentru a putea sa construiasca fabrica.
Pana vine Peugeot, ne dam cu Renault si asteptam autoturisme din ce in ce mai fiabile, dar si mai ieftine.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.