Petrosani va deveni o mare statiune de schi

Petrosani va deveni o mare statiune de schi

0 102

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, ca la Petrosani se construieste cea mai mare statiune de schi din ultimii 20 de ani, afirmand ca implementarea proiectului va crea multe locuri de munca si va genera o multime de venituri, relateaza Mediafax.

Petrosani se va transforma intr-o statiune atractiva pentru turisti
Proiectul a fost sistat mai mult timp, dupa ce prima licitatie a fost anulata pentru ca adminsitratia locala nu detinea avizele de mediu necesare. Licitatia a fost castigata de Kranz Eurocenter, firma care a participat in asociere cu Acomin Cluj-Napoca si Doppelmayer Austria.
Primaria Petrosani si firma Kranz Eurocenter au semnat, la inceputul lunii septembrie, contractul de executie a lucrarilor in cadrul proiectului „Dezvoltarea domeniului schiabil in masivul Parang”, cel care cuprinde si construirea unei telegondole cu o lungime de aproximativ opt kilometri.
In cadrul proiectului „Dezvoltarea Domeniului Schiabil in masivul Parang” la Petrosani se va construi o intreaga statiune, despre care se spunea la un moment dat ca va fi cea mai mare din sud-estul Europei.
Investitia, in valoare de circa 68 de milioane de euro, presupune si construirea unei telegondole, care va face legatura intre localitate si munte, in lungime de 8,2 kilometri, cu doua tronsoane si statie intermediara la Rusu.
In bani sunt incluse fondurile pentru amenajarea mai multor partii de schi, in lungime de aproximativ 30 kilometri, care vor beneficia de sapte telescaune, sistem ticketing, cai de acces, tunuri de zapada artificiala, realizarea unui lac de acumulare, a unui centru de servicii turistice, spatii de alimentatie publica si de cazare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.