Petrom vrea sa intre pe piata electricitatii din surse regenerabile

Petrom vrea sa intre pe piata electricitatii din surse regenerabile

0 47

Criza mondiala cu care se confrunta omenirea in ceea ce priveste carburantii ar putea avea o solutionare in producerea de energie electrica din surse regenerabile. Tot mai multe corporatii au pornit goana spre acest „El Dorado” modern.
In acest sens, Petrom impreuna cu OMV Future Energy Fund va analiza mai multe proiecte privind producerea de energie electrica din surse regenerabile si unele investitii pentru eficienta energetica, suma necesara pentru sustinerea acestora fiind de peste 2,3 milioane euro in perioada 2008-2009.
„Avand la baza modelul OMV Future Energy Fund, Petrom a format un grup de lucru cu rolul de a identifica astfel de proiecte, potentiali parteneri, modalitati de finantare si sa sprijine implementarea acestor proiecte in cadrul companiei”, se arata intr-un comunicat al Petrom.
Compania a anuntat ca, in acest an, au fost identificate mai multe proiecte care necesita, intre anii 2008-2009, un buget de peste 2,3 milioane de euro. Proiectele se refera la producerea de energie electrica folosind zacamintele de titei si gaze, alese dupa evaluarea potentialului geotermal.
Se intentioneaza producerea de biogaz din biomasa, evaluarea pietei in vederea dezvoltarii de proiecte pe energie eoliana, utilizarea nanotehnologiei pentru crestere eficientei energetice, separarea bioxidului de carbon din productia de gaze si reinjectarea acestuia in zacamant, in vederea cresterii factorului de recuperare a titeiului, si optimizarea energetica a viitorului sediu al rafinariei Petrobrazi.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.