PETROM: productia de hidrocarburi in scadere !

PETROM: productia de hidrocarburi in scadere !

0 62

Productia totala de hidrocarburi a Petrom a scazut, in trimestrul al doilea al acestui an, la 194.000 boe/d, fata de 198.000 boe/d in primul trimestru, potrivit unui comunicat al grupului austriac OMV, proprietarul companiei.
”Productia de gaze din Romania a fost afectata in mod negativ de presiunea ridicata din conductele locale, care a ingreunat accesul la sistem”, a precizat OMV.
Si vanzarile de gaze naturale ale Petrom s-au redus, in perioada mentionata, la 1,15 miliarde metri cubi de gaze, fata de 1,50 miliarde metri cubi in primul trimestru. Potrivit OMV, afacerile Petrom au fost afectate de cresterea preturilor la import.
Grupul energetic austriac OMV AG a anuntat vineri ca in al doilea trimestru al acestui an productia sa de titei si gaze naturale a scazut cu 3,4 procente, la 311.000 barili echivalent petrol pe zi (boe/d), de la 322.000 de boe pe zi in primul trimestru, afectata de problemele aparute in Romania si Austria.
In schimb, marja de rafinare a OMV (diferenta dintre pretul titeiului brut si pretul produselor rafinate) a crescut la 6,76 dolari pe baril in trimestrul al doilea, de la 4,24 dolari pe baril in primul trimestru.
De asemenea, rafinariile OMV au vandut in al doilea trimestru o cantitate de 5,75 milioane tone de produse rafinate, comparativ cu 5,36 milioane tone in primul trimestru, in pofida inchiderii rafinariei de la Neustadt. In ceea ce priveste vanzarile de gaze, in trimestrul al doilea OMV a comercilizat un volum de 2,56 miliarde metri cubi, in scadere fata de 4,07 miliarde metri cubi in primul trimestru.
OMV a subliniat ca va fi nevoit sa puna deoparte noi provizioane ca urmare a actiunii juridice pe tema platii bonusurilor pentru angajatii din Romania, fara a preciza cat de mari vor fi acestea provizioane. Anul trecut OMV a pus deoparte 36 milioane euro pentru acest caz.
OMV va da publicitatii rezultatele definitive pe trimestrul al doilea la data de 6 august 2008.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.