Petrom ieftineste doar motorina

Petrom ieftineste doar motorina

0 86

Companiile petroliere de pe piata din Romania se intrec in reduceri. Astfel, Petrom, controlata de grupul OMV din Austria, a ieftinit inca de luni, 25 august, carburantii pe care-i comercializeaza. Reducerea aplicata de companie este de cinci bani pe litru pretul motorinei comercializate in statiile proprii si va mentine tariful la benzina.
Noile preturi vor arata in felul urmator: un litru de Top Euro Diesel va costa 4,15 lei, iar sortimentul OMV Sprint Diesel 4,2 lei; pretul la Euro Diesel 4 va fi redus de la 4,14 lei la 4,09 lei pe litru, iar la OMV Premium Diesel de la 4,53 lei la 4,48 lei/litru.
Trebuie retinut faptul ca, in statiile companiei tarifele pot diferentia cu pana la 5% in plus sau in minus, valorile prezentate fiind doar preturi de referinta.
Ultima modificare de preturi la Petrom a fost realizata in urma cu o saptamana, atunci tarifele la motorina au fost micsorate cu patru bani pe litru, dupa cum informeaza Mediafax.
Aceste reduceri au loc pe fondul unei piete internationale a petrolului extrem de instabila, cotatiile internationale ale barilului de petrol crescand cu circa 50% fata de inceputul acestui an dublandu-se comparativ cu perioada similara din 2007.
Pretul petrolului a ajuns la 11 iulie la recordul istoric de peste 147 dolari pe baril, iar luni se situa la 114 dolari.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.