PETROLUL IN CRIZA …INVERSA – SCADE!

PETROLUL IN CRIZA …INVERSA – SCADE!

0 187

Pretul petrolului a atins la cel mai scazut nivel din ultimele 15 luni. La New York, aurul negru a coborat sub pragul psihologic de 70 de dolari pentru un baril. La Londra, la inchiderea sedintei de tranzactionare, pretul barilului Brent a fost stabilit la 66 de dolari si 32 de centi.
Cotatiile aurului negru au continuat ieri sa scada, ca urmare a publicararii raportului saptamanal al Departamentului american al Energiei. In document se anunta o crestere spectaculoasa a stocurilor de petrol brut si benzina, superioare estimarilor analistilor. In Statele Unite, criza financiara a dus la scaderea consumului de combustibil, fapt care s-a simtit imediat in cotatii. OPEC a convocat o intrunire de urgenta la Viena, luna viitoare, pentru a analiza impactul crizei economice asupra vanzarilor de petrol. Unele tari din OPEC cer micsorarea productiei, pentru a tine pretul titeiului pe loc.

Petrom si Rompetrol ieftinesc carburantii
Veste buna pentru soferi. La doua saptamani de la ultima ieftinire, Petrom scade de joi noapte pretul carburantilor cu 11 bani pe litru pentru benzina si cu 9 bani pe litru pentru motorina.
Pretul de referinta pentru benzina Premium fara plumb 95 este de 3,62 lei, Premium fara plumb 99 plus costa 3, 95 lei, iar OMV premium diesel 4,25 lei.
Si Rompetrol a ieftinit astazi carburantii cu 3 bani pe litru atat pentru benzina, cat si pentru motorina. La pompa benzina euro 4 costa 3,82 lei, benzina fara plumb euro 4 costa 4,5 lei, iar motorina super euro 5 se comercializeaza cu 4,44.
Ultima modificare a preturilor Rompetrol a avut loc pe 7 octombrie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.