Petre Roman se intoarce!

Petre Roman se intoarce!

0 106

Petre Roman revine la prima lui dragoste: trandafirul democrat. Nu numai ca pe carnetul lui de partid va scrie PD, ci chiar va candida pe listele democratilor la alegerile europarlamentare. ?De altfel, Roman? ii lasa pe pedisti sa faca acest anunt. Trebuie spus ca intoarcerea PD la matca nu se face asa, tam-nesam, ci cu „invoire” oficioasa din partea lui Traian Basescu, adica taman cel care i-a subtilizat lui Roman fruntea PD.


?


Fondatorul PD


?


Petre Roman este un fost prim-ministru, „mana dreapta” din stanga a lui Ion Iliescu in FSN si fondator al PD. Voci democrate sustin ca Petre Roman va candida pe listele partidului la alegerile pentru Parlamentul European din 13 mai. Petre Roman nu a confirmat in mod direct informatia, dar nici nu a negat-o. „Ei, prostii! Lasa-i sa anunte ei (n.r. PD)! Nu fac nici un comentariu!”, declara recent cu iz de modestie Petre Roman.


Dupa o perioada de marire, imediat dupa evenimentele din decembrie 1989, a urmat pentru Petre Roman o perioada de intrare in umbra.


?


Decadere politica


?


La alegerile din 2000, Petre Romana fost ignorat de electorat la alegerile prezidentiale. A urmat apoi picajul, demn de un Mig Lancer, de pe scena politica romanesaca. In 2001 a pierdut conducerea PD, in favoarea lui Traian Basescu. S-a straduit sa urce din nou pe aceasi secea, infiintand o noua formatiune politica, Forta Democrata, dar care nu a reusit sa se impuna in peisajul politic. S-a vorbit de o impacare cu Ion Iliescu, cand in 2005 l-a cooptat pe fostul sau adversar pentru a forma un pol de stanga. Deocamdata, fara rezultat concret. Cert este ca in vara lui 2006, la receptia organizata de Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, Petre Roman a discutat mai bine de 20 de minute cu cel cu care era la cutite: Traian Basescu.
Nu a putut trece neobservat faptul ca Traian Basescu abia l-a bagat in seama pe premierul Tariceanu, preferandu-l pe Petre Roman.


?


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.