Petre Roman, hocus-pocus reabilitatus

Petre Roman, hocus-pocus reabilitatus

0 128

Ocupati cu razboiul de secesiune a Aliantei D.A. este mai dificil sa observam si alte lucruri ce se intampla pe scena politica, cum ar fi ingroparea securilor altor razboaie, de pilda a celui declarat coruptiei, disparitiile misterioase si reabilitatile spectaculoase.


Referindu-ne la cel din urma aspect nu putem sa nu vorbim despre marea reabilitare a lui Petre Roman, a carui cariera a inceput sa se clatine odata cu mineriada din 24 septembrie 1991 si a fost stopata de prealurea de catre Traian Basescu a Partidului Democrat.


Un intreg mandat, 2000-2004 nu s-a auzit nimic de Roman, care parea mort din punct de vedere politic. Dar nu toate lucrurile sunt ce par a fi. Poate ca tacerea a fost in cazul sau de aur, intrucat in conditiile unei caderi evidente, orice incercare de a-l prezenta pe Roman drept un om politic valabil ar fi semanat a prezentare a ciorii drept privighetoare. In plus, probabil ca aceia ce fac jocurile nici nu doreau atunci continuarea carierei lui Roman.


Cand aproape ca uitasem de Petre Roman, a inceput, cam prin 2006, un discret si interesant proces de reabilitare. Au fost readuse in atentie, cu delicatete si masura, niste laitmotive ale perioadei de glorie: puloverul rosu, slagarul de la Apaca, celebrul – “ Nu vrem Kent, nu vrem valuta, vrem….” (slagar care poate sa fie doar legenda) si chiar cuplul Iliescu-Roman, prin incercarea de constituire a Polului Social.


Roman si familia sa, in special fiica cea mica Oana, dar si sotia, Mioara Roman au intrat in forta in atentia televiziunilor, care s-au intrecut sa-i invite? la cele mai diverse emisiuni. Desi ne-am fi asteptat sa-l vedem pe Roman doar in talk-shwuri, el a apartut, asemeni fiicei sale mai mici in emisuni de divertisment, cum ar fi “Revansa starurilor”, “Ziua Judecatii”, sau chiar 9595, unde Oana Roman a fost oaspetele lui Cristian Andrei impreuna cu mama sa.


La una dintre emisiuni o minunata actrita i-a facut realmente curte lui Petre Roman, readucand in atentie adulatia femeilor din perioada 1989-1990, sarutandu-l si lasandu-se purata in brate de dandy-ul care, iata cum a trecut vremea! are deja 60 de ani si merge pe 61.


Au reaparut pe internet bancurile cu Petre Roman, si s-au raliat la jocurile politice de culise si site-urile culinare, care au publicat reteta de prajitura Petre Roman, necunoscuta in perioada de glorie. Cautarile acestei prajituri pe motoarele de cautare ne-au determinat ca, odata cu prezentul articol, la rubrica “retete” sa va dam si noi prajitura, care, zic eu, o fi delicioasa cum zic altii, dar face exces de oua…Mdeh!


Anul trecut de ziua lui (22 iulie) Roman s-a bucurat de prezenta a numerosi oameni politici ce aproape ca intregeau echipa de inceput a democratiei originale, cu Ion Iliescu in frunte, care dorea o constructie politica impreuna cu Roman. Ma gandesc, molipsita de scenarita generalizata, ca poate nu se dorea musai Polul, cat readucerea in prim-plan a lui Roman, care, vorba lui Agamita Dandanache, mai trebe s-altadata! Nu era relevant cati oameni se adunau sa-l asculte pe Roman in periplul sau prin tara, ci cati urmareau evenimentul mediatizat. De bine sau de rau, orice comentariu da …bine in final!


Campania a culminat cu reportajele nesfarsite privind o posibila cariera de comisar european, de preferintele oficialilor de la Bruxelles pentru Roman si de prietenia lui cu acestia.


Si ce este demn de luat in considerare, Roman este dorit de intreg spectrul politic: Iliescu s-a impacat cu el; ziarele au vorbit recent despre o impacare si cu Traian Basescu si se vorbeste in background ca Roman ar putea deveni, surpriza, liberal (daca ne gandim bine, desi se declara de stanga, are stofa, el era, in vremea FSN-ului aripa de dreapta…).


Ultima stire este ca ar candida la europarlamentare pe listele PD. Petre Roman?a lasat stirea in ceata:?”Lasa-i sa anunte ei! Nu fac niciun comentariu”.


Vom vedea in curand! Pana atunci insa, poate va apare si la alte emisiuni precum , “Din dragoste”, “Iarta-ma” sau poate va juca in Vocea Inimii… Mai este pana uita romancele de fanteziile erotice cu Basescu (si ele tot fabricate mediatic, evident; daca nu ne-ar fi spus crainicele cat de innebunite sunt femeile dupa Base, nu cred ca i-ar fi dat vreunei femei prin minte, nici in clipe de ratacire, sa se indragosteasca de presedinte, care numai a sex-simbol n-arata!)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.