Petre Lăzăroiu, judecătorul constituțional, erou al zilelor noastre!!

Petre Lăzăroiu, judecătorul constituțional, erou al zilelor noastre!!

0 190

Fostul magistrat Petre Lăzăroiu despre presiunile asupra judecătorilor CCR şi amânarea soluției privind completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ):
„Foarte mulți colegi ai noștri nu au suportat presiunea și au decis să dea amânare. Exact cum vă spun! În momentul în care 3, apoi 4 judecători spun că ei nu mai doresc să judece, atunci s-a ajuns la concluzia că nu se mai poate judeca doar cu cei 5 judecători rămași.
Decizia care putea schimba dosarul lui Liviu Dragnea nu s-a dat pentru că ai mei colegi n-au rezistat la presiune. Eu le-am spus de atunci: eu n-am o problemă, că ies din complet, dar pe viitor voi veți avea o mare problemă.
Ni s-a tot spus că este mai bine să o lăsăm așa, să mai așteptăm. Eu nu-i judec pe colegii mei pentru că au avut un argument forte: de ce mereu aruncă la noi în curte scandalurile politice? Eu i-am înțeles.

Decizia de amânare s-au luat de 4 ori, de 4 ori s-a amânat. Eu vă spun cu mâna pe inimă că am încredere în colegii mei, pentru că am înțeles argumentul lor: de ce aruncă tot timpul jocurile politice în curtea noastră. Eu acum sunt un om liber și pot să vorbesc, că acum mai mult decât să mă omoare n-au ce să-mi facă.”

  Fostul magistrat Petre Lăzăroiu despre presiunile asupra judecătorilor CCR şi amânarea soluției privind completurile de trei judecători de la […]

PETRE LĂZĂROIU, judecătorul constituțional erou al zilelor noastre! Desemnat în funcție de Traian Băsescu, s-a declarat ulterior votant a lui Klaus Iohannis, ceea ce nu l-a împiedicat să denunțe șantajul făcut de Iohannis prin Simina Tănăsescu asupra lui.
De asemenea, ieșit la pensie deja în 3 iulie, ca judecător raportor în dosarul privind Decizia CCR de constatare a conflictului constituțional prin care completurile de trei judecători de la ÎCCJ au fost declarate nule absolut, a dezvăluit jocurile de culise din CCR și ÎCCJ de condamnare politică a lui Liviu Dragnea!
A solicitat să fie chemat în fața parlamentului pentru a aduce probe. Va fi chemat sau nu? În mod normal, DNA trebuia să se autosesizeze deja. S-a expus total răzbunărilor din partea sistemului, dar va avea conștiința curată, va dormi liniștit, a făcut tot ce-a putut în numele adevărului!
Dacă am fi avut mai mulți asemenea magistrați, România n-ar fi ajuns în cea mai gravă criză morală din istoria sa!

Aurelian PAVELESCU

http://www.justitiarul.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.