Petitie pentru salvarea Brasovului de poluare

Petitie pentru salvarea Brasovului de poluare

0 60

Pe site-ul petitiionline.ro a aparut in aceasta saptamana o cerere speciala din partea locuitorilor Brasovului care doresc sa pastreze aerul curat al orasului de munte in care isi au resedinta.
In consecinta, au scris o petitie pe care toti cei care sunt de acord cu cele mentionate in ea o pot semna online.
Problema este ca firma SC Kronospan Romania SRL are in plan constructia unei fabrici de pal, in cartierul Stupini, din Brasov, la granita cu zona rezidentiala.
In procesul de prelucrare al palului se foloseste o substanta numita formaldehida, care in cantitati mari este extrem de nociva organismului uman avand chiar posibil efect cancerigen. Societatea a fost de altfel amendata in 2007 cu 320.000 RON pentru nerespectarea normelor de mediu si autorizatiei de mediu, iar in 2008 cu 180.000 RON.
Din acestia, 80.000 RON reprezinta amenda pentru neanuntarea autoritatilor de mediu cu privire la un incident soldat cu depasirea de doua ori a valorii maxim admise la formaldehida.
In 2002 SC Kronospan Romania SRL a obtinut autorizatia de construire cu nr.265 din 2002, eliberata de Primaria Municipiului Brasov, autorizatie in care s-a prevazut o durata de executie a lucrarilor de 10 ani, respectiv pana in anul 2012.
In prezent se lucreaza intens pe santiarul Kronospan de la marginea zonei rezidentiale a Brasovului.
Brasovenii sunt extrem de revoltati si incearca sa stopeze aceste activitati nocive care polueaza grav aerul orasului.
Citam si noi cateva dintre opiniile celor care au semnat petitia in cauza.
„Este ceva incredibil, s-au scos marii poluatori din Brasov, dar acuma aducem pe altii si mai mari. Construiesc niste hale de minim 15 m inaltime si la nici 500 de m de case. Este inadmisibil sa acceptam un poluator asa mare in oras!!!!!!” (Daniela Ioana)
“IMPOTRIVA BARBARIEI…! ACESTIA NU SUNT INVESTITORI, SUNT CIUMA! CINE A INDRAZNIT SA LE DEA ACORDUL DIN BRASOV SA RASPUNDA!” (Razvan)
“Sper ca nu se va da drumul spre functionare unei fabrici POLUANTE intr-un oras(cel mai bine niciunde). Cei care au un cuvant de spus sunt muncitorii care-si vor otravi plamanii si plamanii copiilor lor pentru un salariu penibil.” (Dan Alexandru)
“E o crima sa existe astfel de fabrici in Romania. Sunt insarcinata si peste putin timp o sa aduc pe lume un copil. In ce lume o sa il nasc? Ce sanse are? Romania e groapa de gunoi a investitorilor si politicienilor corupti. Cu aceasta ocazie il salut pe domnul Scripcaru!” (Iuliana)

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.