Peter Maffay – Brasovean de Onoare

Peter Maffay – Brasovean de Onoare

0 819

Artistul german de origine brasoveana Peter Maffay este cetatean de onoare al Brasovului. Tot ca un semn de recunoastere pentru intreaga sa activitate filantropica, scoala generala numarul 12 va primi numele celebrului artist. Rockerul cu origini brasovene foarte iubit in Germania a facut primele clase primare la scoala a fost „botezata“ ieri dupa numele sau

Artistul german de origine brasoveana Peter Maffay este cetatean de onoare al Brasovului. Tot ca un semn de recunoastere pentru intreaga sa activitate filantropica, scoala generala numarul 12 va primi numele celebrului artist. Rockerul cu origini brasovene foarte iubit in Germania, a facut primele clase primare la scoala a fost „botezata“ ieri dupa numele sau.
Maffay nu s-a sfiit si a pus mana pe lopata cu nisip pentru a ajuta in semn simbolic la reabilitarea scolii care ii va purta numele.
Artistul a participat apoi la ceremonia din sala de consiliu a Primariei unde a primit titlul de Cetatean de onoare al Brasovului in prezenta oficialitatilor din Romania si din Germania.maffay
Petter Maffay, pe numele sau real Peter Alexander Makkay, s-a nascut la 30 august 1949 la Brasov si este unul dintre cei mai cunoscuti cintareti, autori si compozitori din Germania.
Maffay a emigrat in Germania in 1963, iar in 2010 a revenit in Romania, punand piatra de temelie a unei institutii destinate copiilor traumatizati. Institutia ridicata de Fundatia Peter Maffay se numeste Tabara Tabaluga si se afla in satul Roades.
Prin acest proiect, fosta casa parohiala a bisericii fortificate din Roades s-a transformat in tabara pentru copiii cu probleme sociale proveniti din sistemul institutionalizat.
In aceasta casa de vacanta sunt gazduiti gratuit, timp de doua saptamani, cate 14 copii abuzati, care vin din toata Europa, beneficiind aici de terapie. In 2013, Fundatia Peter Maffay a restaurat zidul din incinta al bisericii fortificate de la Roades, prabusit in februarie 2012.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.