Peter Eckstein-Kovacs, atac la președintele Iohannis: Și-a ridicat în cap toată suflarea...

Peter Eckstein-Kovacs, atac la președintele Iohannis: Și-a ridicat în cap toată suflarea maghiară din România

1 136

Fostul consilier prezidențial, avocatul Peter Eckstein-Kovacs a făcut mai multe comentarii despre declarațiile președintelui Klaus Iohannis leate de Ținutul Secuiesci.
Peter susține că și-a pus în cap toată suflarea maghiară când a făcut declarații ce-l vizau pe Viktor Orban.
”Dl. președinte trece, în opinia mea, printr-o perioadă de hiperactivitate. Practic, a fost principalul comunicator legat de pandemie și a avut repetate intervenții referitoare la economie. Sesizând lipsa de reacție/atenție a PSD legată de inițiativa legislativă privind statutul Ținutului Secuiesc, președintele a găsit de cuviință să aplice personal ”corecția” PSD-ului.
A făcut-o într-un fel în care a cules lauri – mai mult personale și mai puțin pentru PNL – de la segmentul electoral naționalist. În schimb, s-a dovedit neserios în acuzațiile aduse PSD, cu Ciolacu în frunte, vânzând Ardealul taman lui Orban Viktor. Povești din ciclul Ali Baba, pe care-l crede cineva care vrea să creadă, plus un astronaut revenit dintr-o lungă misiune din cosmos. În plus, președintele și-a ridicat în cap toată suflarea maghiară din România, care l-a votat masiv în turul 2 la ultimele prezidențiale.
Bonus, înrăutățirea relațiilor, nici înainte prea amicale, cu guvernul Ungariei.”
, a declarat acesta într-un interviu pentru romaniacurata.ro.

Acesta mai spune că apelarea la sentimentul național încă este o bună strategie în România.
”Bine, mulți gândesc să trimită ungurii afară din țară. Cum primesc un imbold, cum a fost declarația președintelui, se inflamează. Puțini ar fi dispuși la dialog pe tema autonomiei teritoriale. Relativ mai mulți, atât dintre români și maghiari, ar vedea soluția regionalizării de dorit. Sentimentul național îi interesează pe oameni și se reacționează sentimental.”, a încheiat avocatul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.