Pete prea lumesti pe inalte sutane

Pete prea lumesti pe inalte sutane

0 179

Si uite cum niste cornite au inceput sa creasca pe fruntile inaltilor prelati, care ar trebui nu sa fie sfinti, ar fi poate prea mult pentru un om, dar macar sa fie cat de cat exemplu pentru noi, pacatosii. Caci daca te-ai catarat in fruntea Bisericii – oare prin ce mijloace, ne putem intreba acum, dupa ce am aflat care-i baiul – apoi poarta-te cum iti cere Cartea Sfanta. Daca nu poti, arunca haina preoteasca de pe tine si fa-te om de afaceri, fara sa mai umbli la gat cu fularul pe care scrie sa faci ce zice popa, nu ce face el.
Iata ca si arhiepiscopul Tomisului, IPS – asta vrea sa zica: Inalt Preasfintia Sa – a dat-o in bara pe la Parchet, insotit de bodyguarzi si in masini somptuoase si agresand reprezentantii mass-media, deci acest IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost nevoit sa se prezinte la Parchetul General pentru audieri. Si este de la sine inteles ca nu s-a dus sa-i spovedeasca pe procurori, de data asta situatia fiind inversa.
Pentru ca, potrivit unor surse judiciare, IPS Teodosie s-a mai prezentat o data la Parchetul General, luna aceasta, cand ar fi refuzat sa faca orice fel de declaratie. De, nu luase inca legatura cu Doamne-Doamne, doar acesta ii va sopti ce sa declare.

Dosarul in care este cercetat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a ajuns la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie dupa ce Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta si-a declinat competenta in acest caz, in luna mai, intrucat IPS Teodosie are calitatea de inalt prelat.
De, il cheama Teodosie, ca daca l-ar fi chemat Mitica sau Costica ar fi fost aspirat in normal si schema ar fi fost altceva.

Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta si-a declinat competenta in acest caz dupa ce a primit o adresa de la Arhiepiscopia Tomisului in care se precizeaza oficial calitatea inaltului prelat. Arhiepiscopul Tomisului face parte din Marele Cler, iar, potrivit legii, ierarhii care apartin acestei categorii pot fi cercetati numai de catre Parchetul General. Si uite cum se impute perstele de la cap.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Tribunalului Constanta, Adina Florea, institutia s-a autosesizat pentru infractiunea de luare de mita si complicitate la fals intelectual. Parchetul se autosesizase si fata de inspectorul Biroului Catehizare, parintele Emil Cosmin Braescu, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la luare de mita si fals intelectual.
Dupa cum se vede, gasca de gasca. Si sunt curios cum vor reactiona cei care, la materiale asemanatoare despre BOR, m-au dojenit bland si crestineste, sfatuindu-ma sa las Biserica in pace, caci ea face si drege si aduna sub harul ei poporul deznadajduit etc.
In acest sens repet: sunt credincios, nu ateu, insa, vazand ce vor si fac popii de la varf in jos sau invers, prefer sa nu am intermediari in relatia cu Spiritul Suprem, caci acesti intermediari au obiceiurile oricarui pietzar: adauga cate ceva pentru serviciu si asta ma costa, caci orice intermediar modern – de fapt nu numai, caci intotdeauna prelatii de orice soi au profitat si si-au umplut burdihanele, de unde si vorba: buzunare de popa – orice asemenea specimen adauga la pret.

Iar toata tarasenia a iesit la iveala dupa ce, auzind cate ceva despre practicele lui Teodosie, cativa jurnalisti au dezvaluit modul in care Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, ar fi cerut bani si cadouri pentru a-l ajuta pe unul dintre reporteri sa se inscrie la Facultate de Teologie (unde este decan) si sa devina preot, desi nu avea pregatirea necesara.
Oare pe cine va pedepsi Doamne-Doamne: pe jurnalist sau pe prelat?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.