Peste jumatate dintre vehiculele verificate in trafic de RAR, neconforme !

Peste jumatate dintre vehiculele verificate in trafic de RAR, neconforme !

0 118

Peste 60% dintre vehiculele verificate de Registrul Auto Roman (RAR) si Directia Politiei Rutiere in luna octombrie, in urma unor controale efectuate in trafic, au fost neconforme cu securitatea rutiera, avand defectiuni la sistemele de directie si franare, a anuntat, luni, Registrul.
RAR si Politia au verificat 910 vehicule, dintre care 243 (26,7%) au fost conforme, iar restul de 667 au fost neconforme din punct de vedere al starii tehnice. Pentru securitatea rutiera, ponderile au fost de 36,7% conforme si 63,3% neconforme, se arata intr-un comunicat al RAR remis, luni, agentiei MEDIAFAX.
Vehiculele care au prezentat defectiuni cu pericol iminent de accident au avut defectiuni la mecanismul de directie (12,09%) si la sistemul de franare (10,77%).
Masinile oprite au avut in proportie de 87,9% Inspectia Tehnica Periodica (ITP) valabila, alte 5,7% au fost depistate cu ITP expirata, 0,7% cu ITP falsa, iar in 5,7% din cazuri nu au existat documente.
In functie de motorizare, s-au controlat 442 de autovehicule (restul pana la 910 unitati fiind alte vehicule cum ar fi remorci, utilaje aricole si vehicule motorizate pe 2 roti – n.r.) dintre care 237 pe benzina si 205 pe motorina.
Din cele 442 autovehicule, 314 au corespuns normelor, iar restul de 128 de unitati au fost neconforme.
Procentajul de respingere in functie de vechime a fost de 69% (pentru vehicule de 9-10 ani), 72,2% (11-15 ani) si de 81,9% pentru vehicule de peste 15 ani vechime.
Masura de verificare a vehiculelor este parte a unui protocol comun de colaborare dintre Directia Politiei Rutiere si Regia Autonoma – Registrul Auto Roman.
Actiunea comuna la nivel national a fost organizata cu scopul de a reduce cauzele generatoare de evenimente rutiere cu consecinte grave, produse din cauza deficientelor tehnice in cazul vehiculelor care efectueaza transporturi comerciale de marfuri sau persoane, indiferent de tara in care acestea sunt inmatriculate.
In total au fost aplicate 500 de sanctiuni, printre care 391 de certificate de inmatriculare retrase, 63 de permise de conducere retinute si 37 de vehicule imobilizate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.