Peste 70.000 de sustinatori ai padurilor virgine, in 3 saptamani

Peste 70.000 de sustinatori ai padurilor virgine, in 3 saptamani

0 75

Fondul Mondial pentru Natura a organizat, marti, o vizita in Padurile Sincii, o padure virgina din judetul Brasov, pentru a arata autoritatilor comorile tarii.
Romania are peste 250 de hectare de paduri virgine. Dar nu are si o lege care sa le protejeze. Doar statul poate asigura protectia integrala a acestor paduri.
Padurile virgine sunt distruse in mod legal, pentru ca, in prezent, in Romania nu exista nicio lege care sa le protejeze. Asociatiile nonguvernamentale lupta sa le conserve asa cum sunt ele.
„Pana la sfarsitul anului, vom finaliza acest normativ. O suta de milioane de euro vor fi, de la UE, pentru compensatii, pentru proprietari, in aceste zone”, a declarat Laszlo Borbely, Ministerului Mediului si Padurilor.
Acesti bani nu sunt suficienti, insa, pentru a proteja toate padurile virgine. Scopul campaniei „Salvati padurile virgine!” este sa protejeze cele 250.000 de hectare de astfel de paduri, printre ultimele din Europa.
Peste 70.000 de persoane s-au alaturat demersului initiat de World Wide Fund for Nature, semnand petitia campaniei si asta in numai trei saptamani. Aceasta solicita Ministerului Mediului si Padurilor sa ia masurile necesare pentru protejarea acestor paduri, in cel mai scurt timp.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.