Peste 6.000 de elevi vor sustine Bac-ul la Brasov

Peste 6.000 de elevi vor sustine Bac-ul la Brasov

0 56

Elevii claselor a XII-a au intrat deja in febra emotiilor pentru examenul de bacalaureat. Prima sesiune a examenului va debuta anul acesta in data de 23 iunie cu proba orala la Limba si Literatura Romana. Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a stabilit deja centrele de examen, precum si cadrele didactice ca vor supraveghea elevii ce vor sustine bacalaureatul din intreg judetul. In judetul Brasov vor sustine examenul de bacalaureat un numar de 6.316 elevi, in 18 centre de examen.
Anul acesta examenul oral la limba si literatura romana va fi diferit fata de anii precedenti, introducandu-se texte non literare. Subiectele probei orale de limba si literatura romana de la bacalaureatul din 2008, contestate de profesori, sindicate si elevi, raman insa neschimbate, deoarece reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii considera obiectiile aduse de contestatari tardive si neintemeiate. Cert este ca elevii claselor a XII-a au deja emotii mari, iar pregatirile pentru o buna desfasurare a examenului sunt in toi.
Pentru elevi, frebra examenelor se va termina abia pe 3 iulie, cand va avea loc ultima proba a concursului, dar emotiile vor mai dura pana pe 5 iulie 2008, cand vor fi afisate rezultatele.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.