Peste 500 de puncte de prim ajutor, in asteptarea caniculei

Peste 500 de puncte de prim ajutor, in asteptarea caniculei

0 57


Ca urmare a radiogramei transmise luni de catre Ministerul Internelor si Reformei Administrative, prefecturile din judetele pentru care exista avertizare de canicula au luat urmatoarele masuri:


Au fost convocate comitetele pentru situatii de urgenta, urmand a fi stabilite, la nivelul tuturor prefecturilor, masuri concrete ce trebuie intreprinse pentru sprijinirea populatiei in perioada imediat urmatoare.


In cadrul acestor comitete s-a hotarat infiintarea a peste 500 de puncte de prim ajutor, care vor deveni functionale incepand de miercuri. Majoritatea punctelor de prim ajutor vor fi prevazute atat cu stocuri de apa potabila, cat si cu personal medical specializat.


Aceste actiuni desfasurate de autoritatile administratiei publice locale vor fi completate de activitatea specialistilor de la inspectoratele pentru situatii de urgenta, care vor monitoriza permanent locurile pretabile a genera incendii, in vederea prevenirii sau stingerii cu rapiditate a acestora.


In acest sens, la nivelul acestor unitati vor fi pregatite toate mijloacele din dotare pentru interventia prompta la solicitarea autoritatilor publice locale.


In Brasov, deocamdata este cod verde, ceea ce inseamna ca desi temeperaturile vor fi ridicate, se vor incadra in limite suportabile.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.