Peste 5.000 de „boboci” au început studiile la Universitatea Transilvania

Peste 5.000 de „boboci” au început studiile la Universitatea Transilvania

Printre provocările pregătite de conducerea instituţiei se numără fondul de premiere de 1 milion de lei pentru studenţii cu idei de îmbunătăţire a propriilor condiţii

Printre provocările pregătite de conducerea instituţiei se numără fondul de premiere de 1 milion de lei pentru studenţii cu idei de îmbunătăţire a propriilor condiţii. Dacă unii dintre „boboci” sunt decişi ce vor de la facultate, alţii aşteaptă să se acomodeze.
Ca să-i încurajeze pe drumul lor, conducerea Universităţii le-a adus în faţă absolvenţi care au reuşit în domeniul în care au studiat. Fost absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, Alexandru Iliescu a dezvoltat aplicaţia anului în Europa, care te învaţă limbi străine. „Acum preţuiesc tot mai mult ce am acumulat în studenţie, pot să spun că poate atunci nu eram conştient cât de buni suntem, dar ieşind un pic în străinătate şi cunoscând celelalte ţări, mi-am dat seama că noi chiar suntem buni”, spune Alexandru.
O altă provocare este fondul de premiere un milion de lei la concursul „Noi dezvoltăm Universitatea”, un concurs de proiecte, gândite de echipe de minimum 3 studenţi, care propun soluţii pentru problemele cu care se confruntă. Vor fi finanţate 10 proiecte, cu sume de 100.000 de lei, dintre care 30.000 lei sub formă de bursă şi 70.000 de lei pentru cheltuieli.
„Cred că ei ştiu cel mai bine problemele cu care se confruntă şi de aceea ne aşteptăm ca soluţiile să vină tot din partea studenţilor, iar Universitatea să sprijine implementarea acestor proiecte”, consideră prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania Braşov.
Ca şi în alţi ani, şefii de promoţie din liceu şi tinerii de 10,00 la Bacalaureat vor primi din partea instituţiei un laptop, cazare şi o masă gratuite la cantină, pe parcursul unui an.
Este singura Universitate din ţară care alege să-şi stimuleze astfel „bobocii” de top, dar care se implică şi în multe proiecte ale comunităţii.
Potrivit primarului George Scripcaru, faptul că mai mult de jumătate din studenţii Universităţii Transilvania sunt din afara judeţului Braşov confirmă trendul de dezvoltare şi de creştere din punct de vedere economic şi investiţional al Braşovului, care poate să dezvoltă împreună cu facultăţile de profil multe proiecte.
La Universitatea Transilvania din Braşov au început anul peste 19.000 de studenţi şi aproape 750 de cadre didactice, la cele 18 facultăţi. Universitatea are, în acest an, 105 programe de studii la licenţă, 73 de programe de masterat şi 18 domenii de studii doctorale.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.