Peste 380 de candidaţi la Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă

Peste 380 de candidaţi la Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă

0 301

Tineri absolvenţi de liceu din toată ţara au susţinut ieri proba scrisă la limba engleză pentru a prinde unul din cele 159 de locuri scoase la concurs

Tineri absolvenţi de liceu din toată ţara au susţinut ieriproba scrisă la limba engleză pentru a prinde unul din cele 159 de locuri scoase la concurs.
Cea mai mare concurenţă a fost la specializarea aviaţie naviganţi piloţi.
Examenele de admitere la Academia braşoveană au loc în perioada 16-18 iulie iar primul examen a fost pentru testarea competenţelor în limba engleză.

Academia a scos la concurs 159 de locuri la toate specialităţile pentru toate categoriile de forţe :de la aviaţie piloţi pentru forţele aeriene, pentru Ministerul Afacerilor Interne, forţe aeriene, forţe navale, terestre sau artilerie grea.
Aviaţie naviganţi piloţi a fost cea mai dorită specialitate din academie şi anul acesta. Printre candidaţi s-a aflat şi Denisa Ana venită tocmai din Maramureş din Vişeul de Sus. Tânăra are rezultate deosebite şi la liceu şi a venit însoţită de părinţi pentru a urma cursurile Academiei Forţelor Aeriene din Braşov.

Denisa speră la o carieră într-un domeniu greu dar frumos şi plin de provocări. Adolescenta vrea să devină controlor de trafic aerian. „Am fost hotărâtă încă de mică să urmez o carieră militară, mi-au plăcut foarte mult perseverenţa şi toată instrucţia care se face în domeniul militar”, mărturiseşte Ana Denisa Balea.
Emoţiile tinerilor nu s-au încheiat pentru că urmează cel mai greu examen de admitere în academie cel de matematică programat pentru astăzi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.