Peste 200 de persoane l-au comemorat pe Ceausescu

Peste 200 de persoane l-au comemorat pe Ceausescu

0 110

Peste 200 de persoane s-au adunat vineri, 26 ianuarie, in Cimitirul Ghencea, langa mormantul unde se presupune ca ar fi inmormantati sotii Ceausescu. Nostalgicii regimului comunist au venit pentru a comemora ziua de nastere a fostului dictator. Ei au tinut discursuri, au recitat poezii si au cantat.


?


26 ianuarie – Ziua lui Nicolae Ceausescu


In 26 ianuarie 2007, fostul dictator Nicolae Ceausescu ar fi implinit 89 de ani. In timpul regimului sau, aceasta zi ajunsese una dintre cele mai importante sarbatori ale anului. Manifestatii populare grandioase, spectacole omagiale, imnuri si poeme, nimic nu era considerat ostentativ. Mii de romani erau scosi cu forta din fabrici si din scoli, pentru a-si arata public dragostea fata de conducatorul ,,iubit”.


?


Mormantul Ceausestilor, o mare necunoscuta?


Un comunicat al administratiei cimitirelor precizeaza ca nu exista nici un document oficial care sa ateste faptul ca sotii Ceausescu ar fi inhumati in Bucuresti. De asemenea, administratia nu poate elibera niciun act care sa ateste inhumarea cuplului dictatorial in cimitirul Ghencea. Comunicatul Administratiei Cimitirelor survine deciziei Judecatoriei sectorului 5 Bucuresti, care a amanat procesul privind deshumarea cuplului Ceausescu. Judecatoria sectorului 5 Bucuresti va relua procesul in 21 februarie a.c.. Procesul, deschis de Zoia Ceausescu, este continuat, dupa moartea acesteia, de fratele sau, Valentin, si de sotul ei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.