Peste 150.000 de euro pentru rentele viagere agricole din Brasov

Peste 150.000 de euro pentru rentele viagere agricole din Brasov

0 76

Agentia Domeniilor Statului Brasov are la plata 480 de e dosare, intocmite in 2006,? insumand peste 150.000 de euro, pentru renta viagera agricola pe care statul o acorda celor care si-au vandut sau arendat pamantul.


Potrivit sefului biroului teritorial al ADS Brasov, Ioan Curecheru, alte 200 de dosare intocmite in acest an au fost trimise la bucuresti pentru aprobare. „In prezent, se pot depune cereri de catre orcine, indifernet de domiciul pe care il are, practic, la orice birou din tara putandu-se face asfel de solicitari”, a tinut sa explice Curecheru. El a precizat si ca cea mai mare soclicitare de renta viagera pentru judetul Brasov a depasit suma de 1.000 de euro (adica 10 hectare vandute), insa, media se afla undeva in jurul sumei de 300 de euro.???


Dosarul pentru solicitarea rentei trebuie sa cuprinda o cerere tip, o copie de pe actul de identitate, o copie a actului de vanzare sau a contractului de arenda si o declaratie pe proprie raspundere ca sunt indeplinite conditiile prevazute de Legea 247/2005. Beneficiarii sunt persoanele in varsta de peste 62 de ani care au cel mult 10 ha de teren agricol rezultat din retrocedare si dupa arendare sau vanzare nu raman cu o suprafata mai mare de 0,5 ha. Ei primesc anual 100 de euro/ha in cazul vanzarii sau 50 euro/ha in cazul arendarii.


M.O.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.