Peste 100 de sesizări la Garda de Mediu pentru mirosul greu din...

Peste 100 de sesizări la Garda de Mediu pentru mirosul greu din Brașov

0 201

Tot mai mulți brașoveni reclamă autorităților mirosul insuportabil dn oraș. Din verificărilor comisarilor s-a depistat că pe unele terenuri din apropierea orașului agricultorii au împrăștiat îngrășământ natural

Tot mai mulți brașoveni reclamă autorităților mirosul insuportabil dn oraș. Din verificărilor comisarilor s-a depistat că pe unele terenuri din apropierea orașului agricultorii au împrăștiat îngrășământ natural. Pentru că fertilizarea solului nu s-a făcut în perioada prevăzută legal, adică toamna și primăvara, cei depistați că au încălcat legea sunt pasibili de amendă.

În urmă cu câteva săptămâni au fost constatate nereguli și la groapa de gunoi a orașului, ai cărei administratori au fost deja sancționați.
Un miros urât, greu de suportat se simte de câteva zile în mai multe cartiere ale orașului. Brașovenii se plâng că, în ciuda căldurii sufocante de afară, sunt nevoiţi să țină geamurile închise.
Oamenii nu știu care este motivul pentru care aerul a devenit de nerespirat și îi bănuiesc chiar și pe cei care se ocupă cu dezinsecția că au împrăștiat substanțe cu efecte olfactive neplăcute.
Sesizările au început să curgă. La Garda de Mediu s-au înregistrat zeci de reclamații iar autoritățile au efectuat mai multe cercetări în teren.
Se pare că principala responsabiă pentru mirosul insuportabil ar fi o firmă care a efectuat recent mai multe operațiuni de fertilizare a solului cu îngrășământ natural, spune Mircea Paraschiv, comisar șef, Comisariatul Județean Brașov al Gărzii de Mediu.
De altfel în ultimele săptămâni, comisarii Gărzii de mediu Brașov au identificat probleme și la groapa de gunoi a orașului.
În urma controlului a fost aplicată și o sancțiune contravențională considerabilă. În ciuda versiunii agricole celor de la Mediu, mulţi braşoveni cred că mirosul insuportabil provine mai degrabă de la haldele de gunoi, autorizate sau nu, din preajma Braşovului.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.